Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-висок клас ангиографска апаратура заработи в Бургас

Най-висок клас ангиографска апаратура заработи в Бургас

Най-висок клас ангиографска апаратура заработи днес в МБАЛ „Дева Мария“. Благодарение на този апарат в Бургас вече ще се извършват животоспасяващи диагностични и лечебни процедури на сърдечно болни пациенти.

Най-висок класангиографска апаратура заработи днес в МБАЛ „Дева Мария“. Благодарение на тозиапарат в Бургас вече ще се извършват животоспасяващи диагностични и лечебнипроцедури на сърдечно болни пациенти.Инвестицията възлиза на 1627 200 лева, като апаратът е закупенс 50%  финансово участие на МБАЛ „ДеваМария” и 50% участие  по европейски фондза регионално развитие по оперативна програма „Развитие наконкурентноспобността на българската икономика” по проект „Енергийнаефективност и зелена икономика”.

Заедно с ангиографаса доставени и още два високотехнологични апарата - съвременен компютърентомограф и модерен ултразвуков апарат за изследване на кардиоваскуларнизаболявания. „Това е нещо уникално в сферата на кардиологията, по тозиначин МБАЛ „Дева Мария“ изпълнява обещанията си към гражданите на Бургас запредоставяне на изключително качествени и достъпни здравни грижи“, коментирапрокуристът на болницата Нели Атанасова.

„Радостно е, че нашият град, в много интензивен план,подновява медицинската си апаратура. Сърдечните заболявания са едни отсериозните проблеми на нашето здравеопазване. Хубаво е, че вече имаме такъвсъвременен апарат, който да намали смъртността и да окаже по-бързо въздействие,и да помогне за възстановяването на пациентите. Радвам се, че това се случва вМБАЛ „Дева Мария“ – бързо развиваща се наша болница. Пожелавам на екипа повечеусмихнати и доволни пациенти. Успех на новото съоръжение“, каза кметът ДимитърНиколов. Той изрази надежда, „Здравната каса да поема всички тезиманипулации, за да може този поток от пациенти от Бургас, търсещи лечение вСофия, Варна и Пловдив, наистина да престане, за да си обслужваме спешнитеслучаи в Бургас“.

На събитието присъства и методичният ръководител накардиологичното отделение доц. д-р Васил Велчев, д.м.н., който е началник насектор „Електрокардиостимулация” към УМБАЛ „Св. Анна” София. „Този апарат е последна генерация ангиографска апаратура.Надявам се, че в МБАЛ „Дева Мария“ ще успеем да покажем добро съчетание междууниверситетска болница и частна инициатива“, коментира доц. Велчев.

Новата ангиографска апаратура е голяма крачка, която МБАЛ „ДеваМария“ извършва в своето развитие, сподели началникът на Кардиологичноотделение д-р Елена Дочева. По думите ѝ собствениците сем. Абумелих, инвестираткакто в скъпа апаратура, така и в кадрови потенциал. „Ползите за пациентите ще бъдат огромни. Те ще имат бърз,надежден, ефикасен достъп до най-модерните технологии в  света. Гарантирам, че тук те ще получат товакачество на обслужване, което биха получили в най-елитните клиники на Европа“,обеща д-р Дочева.

„Утре предстои  да сеизвърши процедурата ренална денервация с новата апаратура. Това е процедура,която е за хора с високо кръвно, което не се подава на лечение с медикаменти. Процедуратацели да се прекъсне, посредством катетър с балони, потокът на патологичниимпулси от бъбрека към мозъка, който поддържа нивото на високото кръвно. Товасе прави еднократно и се очаква кръвното налягане да спадне с 20мм живак.Това е единвпечатляващ резултат от гледна точка на запазването му във времето. Така четази процедура дава действително революционен шанс за много от пациентите срезистентна хипертония да живеят без усложнения“, отбеляза доц. Велчев.

На събитието присъстваха още директорът на РЗОК д-р Макшева,д-р Цанова и д-р Костадинова от РЗИ, представители на  „Спешна помощ” от Бургас, Айтос и Карнобат,както д-р Тодор Якимов от Кардио Център „Понтика“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега