Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нанков: Днешният петък 13-и ще бъде фатален за тапите и катастрофите между Бургас и Слънчев бряг

Нанков: Днешният петък 13-и ще бъде фатален за тапите и катастрофите между Бургас и Слънчев бряг

Очаква се при добри метеорологични условия второто платно между Поморие и Ахелой да е завършено в средата на 2018 г.

"Днес не просто е щастлив ден за тази област, за туризма по нашето Черноморие, но и за цяла България. Днешният петък 13-ти ще бъде фатален за задръстванията и пътно-транспортните произшествия при преминаването между Бургас и Слънчев бряг. Познавайки строителите и с подкрепата на надзора и всички подкрепили проекта, съм убеден, че в рамките на 187 дни, и дори по-скоро, ще приключим с ремонта на тази отсечка". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при старта на изграждането на второ платно на 5-километровия участък от път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в отсечката между Ахелой и Поморие.

Модернизирането на шосето ще струва на държавата около 21,5 млн. лева. Парите са отпуснати по програма на АПИ. По договор срокът за изпълнение на обекта е 187 дни, от които 14 дни са за проектиране, а 173 дни са за строителство. Очаква се при добри метеорологични условия второто платно между Поморие и Ахелой да е завършено в средата на 2018 г.

Пред журналисти Нанков посочи, че в момента се очаква и решението на Върховния административен съд относно избора на изпълнител за обходния път на Ахелой. Регионалният министър изказа благодарност на кмета на Поморие Иван Алексиев за съдействието при провеждането на отчуждаването за земите по трасето на бъдещия обход, който ще се забави заради намерените археологически находки и необходимите проучвания.

"Ако сметнем и двата обходни пътя, ни остават общо 18 км, за да направим четирилентовия път", посочи Николай Нанков. Той посочи, че не може да бъде предвидено кога строителството на пътя между Бургас и Слънчев бряг ще завърши, заради отчужденията, които зависят от съдебните процедури.


Първокласният път Бургас – Слънчев бряг е от изключително значение за региона, като трафикът по него е интензивен целогодишно. С реализацията на обекта ще се повиши безопасността на движението и ще се облекчи автомобилният трафик между туристическите комплекси.

Началото на реконструирания участък е при 212-ти километър, където ще завършва бъдещият обходен път на гр. Ахелой, а краят е при 217-ти километър, където ще е началото на обхода на гр. Поморие. Отсечката не преминава през населени места. В близост до нея е входът на къмпинг „Ахелой“.

Трасето е в близост до две защитени зони и пресича територията на две защитени зони по „НАТУРА 2000“. След изграждането на второто платно на участъка между Ахелой и Поморие първокласният път I-9 Слънчев бряг – Бургас ще бъде с две отделни платна, които ще имат по две ленти за движение. В участъка от км 212+233.06 до км 217+000 има 11 малки съоръжения. Предвижда се изместване на електропроводи, водопроводи, телекомуникационни и оптични кабели, които са в обхвата на трасето.

За изпълнение на мерките, свързани с опазването на околната среда, е предвидено изграждането но водостоци, монтирането на плътна ограда за земноводни и влечуги. Шумозащитни съоръжения от двете страни на пътното платно ще бъдат изградени при къмпинг „Ахелой“ и в близост до хотелските комплекси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега