Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Напрежение в плуването заради голямо състезание в басейна "Парк Арена"

Напрежение в плуването заради голямо състезание в басейна "Парк Арена"

Стигат ли басейните в Бургас?

Макар през последните години Бургас да се сдоби с няколко модерни басейна, "Парк Арена" победи всички с олимпийските си възможности. Сега обаче съоръжението стана причина за напрежение и конфликти в плувния спорт, като в единия ъгъл на ринга се оказаха клубовете, а в другия - Общината в лицето на ОП "Спортни имоти".

В отворено писмо до медиите четири плувни клуба се оплакаха, че предприятието търсело печалби и заради това ги лишило от възможността да тренират в новия басейн, както и в този на "Флората" в дните от 18 до 28 юли. Клубовете обвиниха началника на ОП-то - Живко Иванов в това, че пренебрегва бургаските спортисти в полза на гостите.

Причината за променения график е Европейското първенство по водна топка за юноши, което ще се проведе в "Парк Арена" между 21 и 26 юни. В този период се очаква на лагер в града да пристигнат и отбори от Израел и Саудитска Арабия. Така графикът на басейните с подходящи размери се оказа крайно обтегнат, а смятаните до сега за достатъчни спортни бази се напълниха.

"Възможността да тренираме е сведена до часовете само сутрин от 6:30 до 8:30 часа. А децата тренират цяла година за предстоящи състезания. Нима те не заслужават добра подготовка? Принудени сме да разпуснем децата, за да може чуждите отбори да тренират", пишат в отвореното си писмо плувните клубове.

"Това е сериозно и голямо състезание. Работили сме през последните 3 години, за да спечелим домакинство. В същото време сме успели и да привлечем два чуждестранни отбора да тренират в града, вместо в други бази в страната. Това е т.нар. "спортен туризъм", който ние развиваме. Това са приходи за целия град. Присъствието на тези спортисти, бъдещи олимпийски и световни шампиони действа и мотивиращо на децата да спортуват", коментира в отговор Иванов за "PoligrafF".

Той коментира, че е изпратил графика още преди две седмици, но до този момент никой от отборите в града не го е потърсил с молба за промяна в него. Шефът на "Спортни имоти" бе категоричен, че състезанието и поканата към чуждестранните отбори са съобразени с графика на състезанията и реално щели да се застъпят единствено с тренировките на юношите, които единствени ще се готвят за участие в турнир.

"Става дума за не повече от 25-30 деца, които ще бъдат затруднени да тренират по-рано в рамките на няколко дни", заяви началникът на общинското предприятие. Той изрази изненада от писмото и от напрежението, като подчерта, че "гостите" ще донесат и приходи на самото ОП, а тези приходи са необходими за изграждането на нови спортни бази и поддръжката на съществуващите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега