Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Началникът на "Пирогов" уволни дежурен екип заради починал пациент

Началникът на "Пирогов" уволни дежурен екип заради починал пациент

Вътрешната проверка в "Пирогов" била инициирана след отворено писмо на съпругата на 74-годишния пациент Спас Добрев.

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. д-р Асен Балтов издаде заповед за уволнението на един от дежурните екипи в здравното заведение. Повод за това стана смъртта на възрастен пациент, информират от пресцентъра на столичната болница.

Вътрешната проверка в "Пирогов" била инициирана след отворено писмо на съпругата на 74-годишния пациент Спас Добрев, адресирано до министъра на здравеопазването проф. Николай Петров. В него Евелина Добрева разказва за лутането и прехвърлянето на отговорности, довело до смъртта на половинката й.

Самата тя публикува текста в социалната мрежа "Facebook" с изрична забележка, че не очаква писмото й да стигне до министъра. Това обаче не се оказа вярно и иначе тромавата административна машина се задейства по-малко от седмица след изповедта на Евелина.

В резултат, в "Пирогов" разследването установи, че дежурният екип в кабинет 126 в Спешното отделение не е регистрирал докарания от екип на ЦСМП Спас Добрев. Същият е докаран на 16-и септември, но резултатите от извършения преглед не са били документирани. Не са му назначени и проведени и никакви лабораторни изследвания.

Въпреки тежкото му състояние, съответният дежурен екип не е спазил изискванията на здравното заведение и професията за реакция при прием на пациент, нуждаещ се от спешна медицинска помощ. На базата на резултатите от тази проверка, изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов издаде заповеди за административни наказания – уволнения на служителите от дежурния екип.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега