Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Незрящи от Бургаско трети месец без пенсии заради ТЕЛК

Незрящи от Бургаско трети месец без пенсии заради ТЕЛК

Незрящи от цялата бургаска област вече трети месец са без социални пенсии. Причинат е, че липсва очен специалист в ТЕЛК, комисията, която трябва да удостовери тяхната нетрудоспособност. Хората мизерстват, а много от тях са загубили всякаква надежда да получат парите си и разчитат на свои роднини да им осигуряват храна, съобщава Нова телевизия.

Незрящи от цялата бургаска област вече трети месец са без социални пенсии. Причинат е, че  липсва очен специалист в ТЕЛК,  комисията, която трябва да удостовери тяхната нетрудоспособност. Хората мизерстват, а много от тях са загубили всякаква надежда да получат парите си и разчитат на свои роднини да им осигуряват храна, съобщава Нова телевизия.   

Стоян Стоянов е на 63 години и е диабетик. От болестта губи почти 100% от зрението си. Семеен е, но само по документи. Справя се сам с живота или с помощта на сестра си, която е в България само за месец. Върнала се е от гурбет в Испания.  Заради липсата на документ Стоян вече трети месец не получава скромната си пенсия от 210 лева. Разчита за храна от сестра си. 

От регионалната здравна инспекция обясниха, че проблемът идва от липсата на очен лекар, който да има желание да работи в специализираната комисия. Съставите на комисиите в Бургас пък не искали да освидетелстват трайно болни хора с експертно мнение от външен специалист.  На новия директор на болницата в Бургас е даден срок от една седмица, за да търси разрешение на проблема, който засяга десетки като Стоян.  

Единствения начин да се облекчи състоянието му е операция в Белгия, която с пътя и престоя струва 4 000 лева.  Тези пари Стоян не може дори да вземе на кредит. За онези, които искат да му помогнат е открита дарителската сметка:  

Пощенска банка

IBAN  BG04BPBI79374020357901

Стоян Иванов Стоянов 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега