Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нейнски: Не аз напускам СДС... СДС ме напусна

Нейнски: Не аз напускам СДС... СДС ме напусна

"Не аз напускам СДС. С днешното решение СДС ме напусна". С тези думи Надежда Нейнски обяви, че напуска СДС, но остава евродепутат от „Синята коалиция“ в отворено писмо до лидера на сините Емил Кабаиванов.

"Не аз напускам СДС. С днешното решение СДС ме напусна". С тези думи Надежда Нейнски обяви, че напуска СДС, но остава евродепутат от „Синята коалиция“ в отворено писмо до лидера на сините Емил Кабаиванов. 

В него тя мотивира позицията си след днешното решение на Националния съвет на партията, който отлъчи трима депутати – Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров, които уронвали престижа на партията. Според Нейнски лидерът на СДС искал да влезе във властта и то на всяка цена.

В живота на всеки човек има моменти, в които се изправя пред труден, но важен избор. Моменти, в които поставя на изпитание морала си, ценностите си дори, ако щете – мечтите си. От това по кой път ще продължи, зависи уважението на хората към него и по-важното – личното му себеуважение. Днешното решение на Националния съвет беше тест за това кой в какво вярва в СДС. Оказа се, че вярваме в различни неща. През последните седмици и месеци чух всякакви нападки по мой адрес. Не счетох за нужно да им отговарям.

Но се случи нещо, което ме убеди, че вие сте стигнали твърде далеч, че сте преминали всякакви граници, че нямате път назад. Чух ехото на ГЕРБ, че управлението на ОДС /1997-2001/ е най-големият провал на българския преход. Тук вече не мога да замълча. Защото мълчанието е съучастие в лъжата и подмяната. А истината за традционната десница е, че тя извърши демократизацията на България, че върна собствеността на хората, че овладя кризата, наследена от правителството на бившите комунисти, че постави отново България на картата на Европа и света.

Традиционната десница защити страната ни по време на Косовската криза, започна преговори с ЕС, свали визите за българските граждани. И тук идва важният въпрос: къде по времето на прехода бяха лидерите на ГЕРБ? Ще Ви подскажа отговора, г-н Кабаиванов- те бяха от другата страна на барикадата. Днес Вие искате да влезете във властта. Все Ви е едно как. Готови сте да платите всяка цена. Аз не съм готова. Както не бях готова през 1993 г. да приема предложението на Любен Беров след свалянето на правителството на десницата да се превърна в удобната фасада на комунистическата подмяна. Както не бях готова през 2001 г., когато Симеон Сакскобургготски след свалянето на правителството на ОДС поиска да ме постави като емблема на подмяната. Както не съм готова и днес да послужа на новите победители от ГЕРБ да заличат спомена от реформите в България.

Защото няма цена, която може да ме накара да предам надеждите на хората, които продължават да вярват в демокрацията. Няма власт, която може да компенсира моментите, в които като външен министър защитавах интересите на България. Няма пост, който да заличи спомена от сълзите на хората, когато паднаха визите. За мен СДС не е търговска марка, не е значка за ревера.Той е емоцията, с която отраснаха децата ми. 21 години от моя живот бяха свързани със СДС. Не го напуснах и не го предадох никога.

Винаги до днес съм вярвала, че мога да му помогна. И съм работила според силите си.Днес вратите на крепостта са отворени. От свои. И завоевателите се готвят да нахлуят и да поругаят храмовете ни, да плячкосат малкото останало, да се окичат с бойните ни знамена. Аз няма да бъда част от това публично унижение. Не и след всичко, което съм преживяла. Не аз напускам СДС. С днешното решение СДС ме напусна.

Приемете, г-н Председател, това писмо като заявление за прекратяване на членството ми в СДС.Аз оставам евродепутат на СК- бялата лястовица на надеждата за близо 300 000 души, които никога не предадоха принципите си. И които продължават да вярват, че от пепелището някой отново ще вдигне знамето“, казва в писмото си Надежда Нейнски.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега