Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова: Кой и защо е решил срещите ми да се провеждат под полицейско наблюдение?

Нинова: Кой и защо е решил срещите ми да се провеждат под полицейско наблюдение?

Полицията я следвала по петите при посещенията й в Ямболско.

Кой, къде и на какво основание е решил срещите ми в страната да се провеждат под полицейско наблюдение? Този въпрос зададе от трибуната на Народното събрание депутатът от БСП за България Корнелия Нинова. Тя посочи, че вчерашните й посещения в Ямболско се провели в присъствието на униформени.

"Пристигайки в с. Малко Шарково, ме посрещна полицейски патрул и срещата ми се проведе под тяхно наблюдение. Пристигайки в с. Голямо Шарково, ме посрещна друг полицейски патрул и ситуацията се повтори. Хората там бяха изключително изненадани, защото никога не са виждали толкова полицаи на едно място, въпреки десетките сигнали за грабежи, набези и кражби от домовете им", разказа лидерът на левицата.

По думите й, полицейско присъствие имало и при срещата й с баба Дора - възрастната жена, която стана символ на протестите срещу умъртвяването на заразените с чума дребни преживни животни. Когато Нинова отишла в дома й, пред къщата имало полицейски патрул.

"В едно от населените места попитах полицаите, дори си позволих да се пошегувам - какво става, да не сме обявили извънредно положение, та толкова полиция е струпана, и получих следния отговор: „Изпълняваме нареждане от София“. Тук искам да поднеса уважението си към редовите служители на МВР. Те си вършат работата. На въпроса ми- какво е това нареждане, отговорът беше: „Да не Ви изпускаме от очи“", заяви Нинова.

Тя коментира, че от партията не са искали полицейско подкрепление, нито пък кметовете на населените места, които посетила с екипа си, били поискали присъствието на униформени. Нинова поиска официален отговор от премиера Бойко Борисов за това кой и защо е наредил засилената охрана.

"Не излизайте с обясненията, че се грижите за моята сигурност, няма информация тя да е застрашена. Ходя свободно сред хората, слава Богу, чувствам се добре там и нямам проблеми. Нямам нужда от това внимание на органите на МВР. Насочете тези пари, тази енергия там, където обещахте – полицаи във всяко село, а не полицаи след лидер на опозицията", заяви Нинова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега