Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният подкрепи Сдружението на бургаските болници

Областният подкрепи Сдружението на бургаските болници

Местният губернатор се запозна с най-големите проблеми на бургаското здравеопазване и обеща съдействие и подкрепа за решаването им. Срещата, която се проведе по искане на Семир Абумелих, председател на сдружението, протече в делова атмосфера.

Местният губернатор се запозна с най-големите проблеми на бургаското здравеопазване и обеща съдействие и подкрепа за решаването им. Срещата, която се проведе по искане на Семир Абумелих, председател на сдружението, протече в делова атмосфера.

Освен председателя присъстваха още  д-р Радостен Дичев, управител на "Комплексен онкологичен център-Бургас" ЕООД; д-р Маджуров управител на „МБАЛ  д-р Маджуров” ООД; д-р Евелина Трошанова управител на Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания ЕООД - гр. Бургас; д-р Спасимир Иванов, управител на МБАЛ и МЦ Лайф Хоспитал; д-р Якимов от Кардио Център “Понтика”; д-р Методи Иванов – управител на МЦ Младост към СОБАЛ "БУРГАС".    

Ръководителите на болничните заведения споделиха основните си проблеми и очакванията, относно промяна в методиката на финансиране. Някои от тяхните искания са за отпадане на лимитите, да се довърши процеса по изготвяне на «Здравна карта», т.е. Министерството на здравеопазването да издава разрешения за нови болници.

Присъстващите изразиха очакванията, г-н Маринов да поиска от НЗОК да преразгледа бюджета, определен за бургаските болници. Той пое ангажимент, след като от Сдружението му представят анализ на съществуващото положение и техните виждания за промяна на методиката за финансиране на болниците, да уведоми НЗОК, МЗ и Народното събрание.

Областният управител сподели с гостите идеята да се сформират секторни комисии към Областния съвет за развитие, в съответствие с изпълнението на Областната стратегия за развитие, като една от тези комисии ще бъде в областта на здравеопазването. Важно е да действаме в една посока, в полза на обществения интерес, каза Маринов и определи 7 август  за следващата среща с медиците.      

„Доволни сме от тази среща.  Вярваме, че със съдействието на Областния управител на града, бургазлии ще имат най-после възможността да се лекуват и получават адекватна медицинска помощ, използвайки своите здравноосигурителни права. Надяваме се тази енергия и стремеж за подобряване на положението в родното здравеопазване у г-н Маринов да продължи и в бъдеще”, коментира председателят на Сдружението на бургаските болници.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега