Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обстановката в Бургаско е усложнена, дъждовете затвориха няколко пътни артерии (Обновена)

Обстановката в Бургаско е усложнена, дъждовете затвориха няколко пътни артерии (Обновена)

Обилните дъждове от последното денонощие усложниха обстановката в Бургаско, съобщават от областна администрация. Най-сериозна е ситуацията в общините Бургас, Камено и Средец. Няколко са наводнените пътни участъци, които остават блокирани към момента.

Обилните дъждове от последното денонощие усложниха обстановката в Бургаско, съобщават от областна администрация. Най-сериозна е ситуацията в общините Бургас, Камено и Средец. Няколко са наводнените пътни участъци, които остават блокирани към момента. Около 70,5 литра на квадратен метър дъжд са паднали за по-малко от 24 часа. Според прогнозата интензивните валежи ще продължат следобед.

В Бургас бе обявено частично бедствено положение. Най-силно засегнати са "Лозово", "Долно Езерово" и "Черниците", както и "Сарафово". Там има наводнени над 100 къщи. Има евакуирани граждани, а повечето от улиците са непроходими. Наводнени мазета  и трансформатори има и в "Зорница".

Затворен остава пътят към "Долно Езерово", както и „Меден рудник“ – с. Твърдица, заради опасност от преливане на Мандренското езеро, Банево – Бургас заради насъбрала се вода преди моста, Долно Езерово – „Лукойл“, надлезът на СОМАТ. Временно са спрени ниските автобуси на „Бургасбус“ за Долно Езерово, Рудник и в посока Средец.

В местността „Черниците“ водата запазва високите си нива. В Димчево водата се е покачила, има още 30 – 40 см. докато достигне дигата.

От снощи от 01 часа, кметът на Община Бургас, общинските екипи и на екипите на пожарната са в засегнатите кварталите. Всеки момент в „Долно Езерово“ ще бъдат раздадени специални абсорбиращи чували, които Община Бургас закупи след последното наводнение.

В Равнец и Сарафово багери правят отводнителни канавки, които да поемат водата от високите части, за да не навлиза в ниските улици. Към момента водата започва да се оттича и положението се нормализира.

Наводнени са и пътищата в областта:

- Входът откъм Автомагистрала "Тракия", алтернативнит път е през Българово - Камено - Братово - Горно Езерово;

- В района на Университет "Асен Златаров" и "Метро";

- В община Поморие пътните отсечки: Поморие - Ахелой, Ахелой - Каблешково, както и Каблешково, Медово, Лъка;

- Пътят Бургас - Средец /в частта около с. Новоселци/, както и пътят Средец - Ямбол, който към настоящия момент е затворен;

- Ограничено е движението за леки автомобили по път І-9 Варна-Бургас в района на Обзор поради наводнен участък. Ограничението не важи за тежкотоварните автомобили и автобусите;

- Път II-539 Дебел-Бургас след с. Средец;

- Айтоски проход - обходен маршрут - Вишна - Планиница - Дъскотна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега