Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветници искат да отпуснат 5000 лв. за ремонт на църква

Общински съветници искат да отпуснат 5000 лв. за ремонт на църква

Общински съветници от ГЕРБ-Бургас предлагат да бъдат отпуснати 5000 лв. за неотложен ремонт на храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” в кв. Сарафово. Това е първият християнски храм в Община Бургас, построен след промените през 1989 г. За изграждането му са събрани средства от жители на квартала и дарители, без финансова подкрепа от страна на общината. Сега обаче, църквата се нуждае от сериозен ремонт поради неблагоприятни климатични условия. Със средства за това храмът не разполага.

Общински съветници отГЕРБ-Бургас предлагат да бъдат отпуснати 5000 лв. за неотложен ремонт на храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” в  кв. Сарафово. Това е първият християнски храмв Община Бургас, построен след промените през 1989 г. За изграждането му сасъбрани средства от жители на квартала и дарители, без финансова подкрепа отстрана на общината. Сега обаче, църквата се нуждае от сериозен ремонт порадинеблагоприятни климатични условия. Със средства за това храмът не разполага.

Според КрасимираМаркович, общински съветник от листата на ГЕРБ, необходимите 5000 лв. могат да бъдат отпуснати по параграф 55.01 „Капиталовитрансфери за нефинансови предприятия” от Бюджет 2014. С тези пари сградата нахрама ще може да се пребоядиса, санира, а дограмата да бъде подменена. Течоветеи другите щети ще бъдат отстранени, а храмът ще възстанови външния си вид.

Още една докладна, свързана с християнски храм, бевнесена от общинските съветници Карамфилка Апостолова и Димитринка Буланова-Митрева. Тепредлагат бившето читалище в м.с. Черно море да бъде преустроено в православенхрам, какъвто до този момент не съществува в населеното място. За преустройството щебъдат необходими 25 000 лв. начална сума за стартиране на проекта. Напо-късен етап щяло да се разчита на дарения от страна на жителите на селото идарители.

„Нашето предложение ефинансирането да се осигури от общинския бюджет и сумата да бъде предоставенана църковното настоятелство. В м.с. Черно море живеят над 3000 души, повечетоот които са православни християни, а в селото няма действащ храм,” коментират вносителите на докладната.

В момента сградата есвободна, тъй като читалището се помещава в преустроеното СОУ «Христо Ботев».Сливенската митрополия вече е одобрила проекта за пригодяването на сградата вхрам.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега