Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветници с апел да се отвори безплатна зона на басейните с луга и кал

Общински съветници с апел да се отвори безплатна зона на басейните с луга и кал

Тази година районът бе облагороден и инвеститорът въведе символична такса от 2 лева.

Общински съветници изпратиха писмо с апел за обособяването на зона за безплатно използване на басейни с лечебна кал и луга до пловдивския бизнесмен Николай Пиронков - собственик на „Черноморски солници“.

Припомняме Ви, че тази година дружеството облагороди района, който от години привлича туристи край Солниците. Бяха подменени дървените скари, подходи и бентове на съоръжението. Съвсем очаквано той въведе и символична такса от 2 лева, макар до този момент природните дадености да се използваха безплатно от посетителите.

"Басейните с кал и луга са прочути със своите лечебни свойства и благоприятно влияние върху редица неразположения и заболявания. Затова те се посещават от хора с различни здравословни проблеми. Част от посетителите са възрастни, много от тях правят процедури на това място от десетилетия. Входната такса, макар и символична, се оказва затруднение за повечето от тях", мотивират се общинските съветници от ГЕРБ.

"В тази връзка отправяме предложение към собственика на предприятието Николай Пиронков за отваряне на част от зоната за безплатно ползване. Със сигурност много от по-младите посетителите ще предпочетат пространството с вход. Надяваме се, че предприятието няма да бъде ощетено, предвид направените разходи за реконструкция", казват представителите на местния парламент в морския град.

Те обръщат внимание на факта, че собственикът на „Черноморски солници“ винаги е бил граждански ангажиран и смятат, че и сега ще намери решение, което ще даде възможност на нуждаещи се хора да използват лечебните природни дадености.

Припомняме Ви, че на заседание на Общински съвет – Бургас вече беше приета докладна, на групата на ГЕРБ, за разширение на паркинга до Солниците. Собствениците на автомобили паркират там безвъзмездно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега