Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници разрешиха "Бургасбус" да тегли заем

Общинските съветници разрешиха "Бургасбус" да тегли заем

Въпреки първоначалните остри реакции срещу докладната на председателя на ОбС Константин Луков, предложението бе прието с 38 гласа "за".

Общинските съветници разрешиха "Бургасбус" да тегли кредитот 800 000 лева за оборудването на тролейбусите и маршрутките с необходимите за включването им в системата за интегриран градски транспорт бордови компютри, валидатори, информационна система и видеонаблюдение. Въпреки първоначалните остри реакции срещу докладната на председателя на ОбС Константин Луков, предложението бе прието с 38 гласа "за".

Още с обявяването на дневния ред, в залата се появиха предложения за отлагане гласуването на искането, тъй като то не е преминало необходимите обсъждания в експертните комисии. Георги Дражев пък отправи забележка, че превозвачът и проектът за интегриран градски транспорт гълта твърде много пари, при ниски резултати. В крайна сметка обаче идеята не срещна масова подкрепа и докладната остана част от дневния ред.

В защита на молбата си за одобрение на кредита, управителят на предприятието - инж. Петко Драгнев посочи, че цялата сума, необходима за оборудването е 800 000 лева, от които 350 000 вече били изплатени от бюджета на общинската фирма. Останалите 550 000 трябвало да бъдат преведени до началото на декември, което било нереалистичен срок за "Бургасбус".

Това е и причината общинският превозвач да търси финансиране чрез поемане на дълг. Инж. Драгнев подчерта, че тегленето на заем няма да натовари фирмата, чийто оборот е 25 млн. лева годишно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега