Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обявиха частично бедствено положение в община Бургас, в Камено бурята взе жертва

Обявиха частично бедствено положение в община Бургас, в Камено бурята взе жертва

Тежка е ситуацията в Бургаски регион след започналите вчера поройни дъждове и бури.

Тежка е ситуацията в Бургаски регион след започналите вчера поройни дъждове и бури. Наводнения има в целия регион, като в община Бургас е в сила частично бедствено положение, информираха от пресцентъра на администрацията. В Камено също е обявено бедствено положение, като там времето взе и жертва, чиято самоличност все още не е установена, посочват от Областна управа.

В община Бургас най-пострадали са няколко периферни селища, на първо място Равнец. Там водата е влязла в много къщи и уплашени хора са се качвали на вторите им етажи. Наложило се е един инвалид да бъде евакуиран. Сигнали за наводнени къщи са получени също така от село Братово, кварталите "Горно Езерово" и "Долно Езерово", както и от така нареченото "село" на ж.к. "Меден рудник". Общински екипи бяха на всички горещи точки тази нощ. Щабът, който реагира при бедствия и аварии, преценява с какво може да се помогне на най-пострадалите.

В следствие на проливните дъждове, в Камено са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки в селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация. Постъпил е и сигнал за удавен човек, но към настоящия момент самоличността му не е установена. Множество са и сигналите за наводнени къщи, улици и дворове.

8 eкипа на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден. На мястото на бедствието от снощи е и областният управител Вълчо Чолаков. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".

Населени места  без електричество са - селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията, същите трудно достигнат до местата на авариите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекъснато електроподаването, екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема.

Усложнено е положението и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с. Извор - с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас - Средец, в отсечката Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор - Тръстиково.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега