Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Омбудсманът предлага отпадане на лимита за брой пътувания в картите на пенсионерите

Омбудсманът предлага отпадане на лимита за брой пътувания в картите на пенсионерите

Апелът му бил провокиран от жалби на възрастни бургазлии, които се чувстват ощетени от ограничението в абонаментния пакет.

Бургаският омбудсман Тодор Стамболиев внесе предложение до Общински съвет за отпадане на лимитите за брой пътувания, заложен в абонаментните карти за градски транспорт на пенсионерите. Апелът му бил провокиран от жалби на възрастни бургазлии, които се чувстват ощетени от ограничението в абонаментния пакет.

В момента бургаските пенсионери плащат абонаментни карти на стойност 22,75 лева (над 65 години) или 18,35 лева (над 70 години). В този пакет влизат 50 пътувания, които трябва да бъдат изразходвани в рамките на един месец. Според Стамболиев, цената на картата и ограничението в броя пътувания създават затруднения на бургаските пенсионери.

Общественият посредник, посочва, че във Варна пенсионерската карта струва 2 лева на месец и важи за една линия, без ограничение в броя пътувания. В пловдив пък плащали по 16 лева на месец и ползвали всички градски линии, без никакви ограничения.

Омбудсманът цитира жалба от бургазлийка, окачествяваща ограничението като "дискриминация спрямо пенсионерите" в града. Стамболиев отбелязва, че е съгласен с мнението на съгражданката си и апелира за отпадане на лимита.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега