Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оранжев и жълт код за страната заради силен вятър и дъжд

Оранжев и жълт код за страната заради силен вятър и дъжд

Оранжев код заради силни валежи е обявен за днес в четири области на Южна България, съобщиха от НИМХ.

Оранжев код заради силни валежи е обявен за днес  в четири области на Южна България, съобщиха от НИМХ. Става въпрос за областите Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска, като в последната обилният дъжд ще е придружен и от силен вятър.

В други 14 области на Централна и Източна България заради силен вятър е обявен жълт код. Това са областите Хасковска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Варненска, Бургаска, Добричка, Силистренска, Русенска, Габровска, Великотърновска, Шуменска, Разградска и Търговищка.

Почти през целия ден в Централна и Източна България ще духа пулсиращ южен вятър, на моменти със скорост надминаваща 20 м/сек. В сутрешните часове температурите ще са от 1°-3° в северозападната част от страната и котловините до 12°-14° в Източна България. На места максималните температури ще достигнат 20°.

Валежи в централната част от страната се очакват след пладне, а в най-източните райони - едва вечерта. По-значителни количества дъжд се очакват в планинската част на Южна България, където ще има и гръмотевици.

По високите части на планините ще духа бурен и ураганен южен вятър, на моменти надминаващ 35-40 м/сек. Ще има превалявания и гръмотевици. Валежите в Рило-Родопската област ще са значителни, на места надхвърлящи 40-60 л/кв.м. Ветровито ще бъде времето по Черноморието. Облачността ще е променлива, а през нощта ще завали.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега