Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Организират обществено обсъждане за именуване на Летния театър на 10 март

Организират обществено обсъждане за именуване на Летния театър на 10 март

По предложение на кмета Димитър Николов, културният център ще получи името на световноизвестния диригент, роден в Бургас - Емил Чакъров.

Общественото обсъждане за именуването на Летния театър ще се проведе на 10 март от 17:30 часа в Заседателната зала на Община Бургас, информират от администрацията. Припомняме Ви, че по предложение на кмета Димитър Николов, културният център ще получи името на световноизвестния диригент, роден в Бургас - Емил Чакъров.

С именуването на Летния театър естествено развитие ще получи и друга бургаска идея. През 2019 г. в Общината постъпи предложение от Инициативен комитет с председател проф. Минчо Минчев, и Гражданско музикално сдружение “Памет за Емил Чакъров” с ръководител Радка Памукова, за изграждане на паметник на големия ни диригент.

Неговото позициониране в близост до Летния театър ще допълни ансамбъла от скулптури на духовни личности и бележити бургазлии - там са Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Петя Дубарова, Христо Фотев.


Емил Чакъров е най-младият лауреат на конкурса по дирижиране на името на Херберт фон Караян. Дирижира Бостънския симфоничен оркестър, Израелската филхармония, Френския национален оркестър, Лондонския симфоничен оркестър, Оркестъра на Лос Анджелис, Оркестър Tonhalle, Цюрих, Чешкия филхармоничен оркестър и много други. Той остава завинаги в историята на изкуството като Емил Чакъров от България... и от Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега