Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Организират срещи с ученици за превенция на престъпления в интернет

Организират срещи с ученици за превенция на престъпления в интернет

Прокурори, служители на МВР и Община Бургас започват срещи с ученици за превенция на престъпления в интернет пространството срещу тях. Инициативата е на Апелативната прокуратура в Бургас.

Прокурори, служители на МВР и Община Бургас започват срещи с ученици за превенция на престъпления в интернет пространството срещу тях. Инициативата е на Апелативната прокуратура в Бургас. През новата учебна година екипите ще посетят гимназиите в градовете и регионите на Бургас, Ямбол и Сливен.

Водещите на дискусиите ще обяснят на учащите как да реагират, когатостанат жертва на сексуална експлоатация или на изнудване, чрез публикуване навидео-файлове с тях в интернет пространството.Предстои координиране на екипите, които ще водят срещите. Началотона инициативата бепоставено по време на среща в Бургаската съдебна палата.

В нея участие взехаАдминистративния ръководител на Апелативната прокуратура – г-н Любомир Петров,неговият заместник г-жа Йовита Григорова, зам.-административният ръководител наОкръжна прокуратура-Бургас г-жа Красимира Кателиева, Административниятръководител на Районна прокуратура-Бургас г-н Иван Кирков, прокурори отРП-Бургас, г-жа Роза Кирева – юрист-консулт при Община Бургас,  г-жа Десислава Василева – секретар наКомисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни приОбщина Бургас и г-жа Георгиева – Директор Дирекция „Правно обслужване“ приОбщина Бургас, Директорът на ОД МВР Ямбол и висши полицейски служители от ОД наМВР в Бургас и Сливен.

Повреме на срещата, инспектор Любомир Тулев – разузнавач при сектор „Киберпрестъпност“ при МВР и служител за контакт с Европол, запозна присъстващите сопита си в този род дейност натрупан през последните години като посочи, чепоради липсата на житейски опит децата от потребители, често се превръщат вжертви на този вид кибер престъпления.

Целтана срещата е координация на институциите за подобряване на съвместната имработа за предотвратяване на бъдещи престъпления, но и за недопускане напосегателства спрямо подрастващите, които са рискова група за този видпротивоправни деяния с висока степен на обществена опасност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега