Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуряват домашни санитари за възрастни и хора с увреждания в Бургас

Осигуряват домашни санитари за възрастни и хора с увреждания в Бургас

Домашните санитари ще полагат грижи за хора с увреждания и хора над 65-годишна възраст, които не могат да се грижат за себе си.

Община Бургас разширява обхвата на програмата за осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. Тя стартира тази година с 33-ма социални работници, които извършват посещения на възрастни и самотни хора в Бургас.

По идея на кмета Димитър Николов новата социална услуга на Община Бургас ще бъде надградена, което ще осигури по-добри грижи за хората. В момента се провежда конкурс за набирането на 10 души, които ще изпълняват функцията на домашни санитари.

Служителите ще извършват домашни посещения, ще помагат на нуждаещите се при пазаруване, поддържането на жилищата им, личната им хигиена, ще помагат още при приготвянето на храна и ще ги придружават извън дома при нужда.

Домашните санитари ще полагат грижи за хора с увреждания и хора над 65-годишна възраст, които не могат да се грижат за себе си.

До този момент има сключени повече от 160 договора с потребители на социалните услуги, а към момента се обслужват 158 лица. Други 65 души са заявили желание да ползват социалните услуги на Община Бургас. Те ще бъдат посетени в домовете си от специалисти, които ще преценят какъв тип грижи да им бъдат предоставени.

Социалните работници са установили, че голяма част от потребителите на услугите имат нужда от рехабилитация. Затова Община Бургас ще назначи на срочен трудов договор още един рехабилитатор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега