Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оставиха в ареста разследван за обир на банка

Оставиха в ареста разследван за обир на банка

Окръжен съд Бургас не уважи искане за изменение на наложена мярка за неотклонение спрямо Христо Колев и потвърди задържането му под стража за извършен грабеж. Той е разследван по обвинение за това, че на 19.05.2015 год. в гр. Айтос, от клон на банка „Уникредит Булбанк“ АД, находящ се на улица Станционна, в съучастие като съизвършител с друго лице, отнел чужди движими вещи в особено големи размери – парична сума възлизаща общо в размер на 55 293, 89 лева, собственост на банката, от владението на управителя на клона, с намерението противозаконно да ги присвои.

Окръженсъд Бургас не уважи искане за изменение на наложена мярка за неотклонениеспрямо Христо Колев и потвърди задържането му под стража за извършен грабеж.Той е разследван по обвинение за това, че на 19.05.2015 год. в гр. Айтос, отклон на банка „Уникредит Булбанк“ АД, находящ се на улица Станционна, всъучастие като съизвършител с друго лице, отнел чужди движими вещи в особеноголеми размери – парична сума възлизаща общо в размер на 55 293, 89 лева,собственост на банката, от владението на управителя на клона, с намерениетопротивозаконно да ги присвои.

Според повдигнатото обвинение при извършването награбежа двамата мъже са били въоръжени с огнестрелно оръжие и Христов езаплашил живота на хората намиращи се в банката, като е произвел изстрел.Извършеното деяние е тежко умишлено посегателство по глава пета, раздел ІІ отНаказателния кодекс.  На17.07.2015 г. Окръжен съд Бургас взе спрямо него най-тежката мярка запроцесуална принуда задържане под стража. На 23.07.2015 г. Бургаскиятапелативен съд потвърди определението на първоинстанционния съд.

ДнесКолев и защитниците му поискаха мярката за неотклонение да бъде изменена впо-лека – подписка, парична гаранция или домашен арест. Аргументите им за товабяха, че не съществува опасност Колев да се укрие или да извърши другопрестъпление. Според тях липсват доказателства по делото, че именно техниятподзащитен е участвал в извършването на престъплението. Действително Колев енаправил самопризнания, които дал след употреба на наркотици и под натиск, нообоснованото предположение за авторство на деянието не може да се изгради самовъз основа на тях.

Те посочиха, че органите на досъдебното производство не саизвършили необходимите процесуално-следствени действия спрямо него от моментана задържането му, не са уважени и техните молби за провеждане на такива, коитода потвърдят неговата невинност и по случая няма развитие. Дори алибито даденоот Колев пред съда при първоначално определената му мярка, че в деня на грабежатой е бил в къщата на родителите си, не е проверено по надлежния ред. Те помолихасъда за изменение на наложената мярка, за да не бъде Колев, който е млад и счисто съдебно минало в ареста сред криминално проявени хора с престъпни навици.СамиятКолев заяви, че е напълно невинен, не е бягал, не се е укривал и ще бъде наразположение на разследващите органи, ако мярката му бъде изменена.

Представителятна Окръжна прокуратура Бургас се противопостави на искането, като посочи, че входа на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства,обосноваващи предположението, че именно обвиняемият е автор на деянието, в извършванетона което е обвинен и защитниците не представят други, които да мотивиратразличен извод от този. Престъплението, за което е привлечен да отговаряХристов е с висока степен на обществена опасност и за него закона предвижданаказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор илидоживотен затвор без замяна.

Прокурорът обърна внимание, че тежестта напредвиденото за него наказание е предпоставка да бъде реална опасността обвиняемиятда се укрие с цел да осуети наказателното преследване и да извърши другипрестъпления, за да прикрие участието си в това посегателство.Окръженсъд Бургас като взе предвид направеното искане, събраните по делотодоказателства и изразените от страните доводи, прецени, че може да се направиобосновано предположение за авторството на престъплението, за което е обвиняем Колев.

То е с изключително висока степен на обществена опасност и няма представенинови доказателства и обстоятелства, които да налагат изменение на мярката иотхвърли искането. Съдът посочи, че останалите мерки за неотклонение не саадекватни спрямо тежестта на повдигнатото му обвинение.Вслучай че определението бъде обжалвано  въззивнатажалба ще бъде разгледана от Апелативен съд Бургас на 3.09.2015 г. от 14.00часа. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега