Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От днес "Голямото сърце на Малко Търново" събира екология и доброта в едно

От днес "Голямото сърце на Малко Търново" събира екология и доброта в едно

Учениците от СОУ „Васил Левски“ бяха подготвили пълни туби с капачки, които изсипаха в металната конструкция.

Народният представител от ГЕРБ Диана Саватева и кметът на Малко Търново Илиян Янчев бяха първите, които днес пуснаха пластмасови капачки в поредното „Голямо сърце“. То бе открито на площада в града до сградата на общината и е част от инициативата на клуб „България за младите“ към ГЕРБ, стартирала през януари тази година. Представители на клуба Ясен Проданов, Радовеста Стюарт, Красимир Кралев и Таня Анестиева също присъстваха на събитието и дадоха личен пример.

Новото сърце е изработено и монтирано със средства от партията, а интересът към него бе голям още с откриването му днес. Учениците от СОУ „Васил Левски“ бяха подготвили пълни туби с капачки, които изсипаха в металната конструкция заедно със своите преподаватели. Инициативата уважи и общинският координатор на партията в Малко Търново Златина Койчева.

„Събраните капачки ще бъдат предавани в УМБАЛ Бургас, където от няколко години се провежда такава акция. Със средствата от рециклирането им ще бъде закупен реанимобил с оборудване за бебета. Малко Търново е поредния град, в който се провежда тази инициатива. Очаквайте съвсем скоро сърце да „затупти“  и Созопол“, сподели Диана Саватева. 

Жителите на града са събирали капачки от години и са щастливи, че от днес имат собствено място за събирането им. Ежегодно в края на ноември се провежда Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Тази година тя е от 17 до 25 ноември.

Целта е да се насърчат дейностите за предотвратяване образуването на отпадъци, по-голяма информираност за  разделното им събиране и рециклиране. Не на последно място какво прякото въздействие върху околната среда и да се мотивират гражданите за създаване на устойчиви навици за опазване на природата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега