Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От днес стартира цялостната модернизация на НХК

От днес стартира цялостната модернизация на НХК

Започна цялостната реконструкция и модернизация на една от най-емблематичните сгради в Бургас - Културният дом на Нефтохимика на площад "Тройката". Иновативният проект бе представен днес от кмета на града Димитър Николов, зам.-кмета по култура Йорданка Ананиева и проектантския екип с ръководител арх. Десислава Стоянова.

Започна цялостната реконструкция и модернизация на една от най-емблематичните сгради в Бургас - Културният дом на Нефтохимика на площад "Тройката". Иновативният проект бе представен днес от кмета на града Димитър Николов, зам.-кмета по култура Йорданка Ананиева и проектантския екип с ръководител арх. Десислава Стоянова.

Сградата е построена през 1975 г. и оттогава не е основно ремонтирана. Реконструкцията й ще реши проблемите, свързани с експлоатацията и поддръжката, така и с разширяването на събитията, които да се провеждат в нея.

"НХК е емблематична културна сграда за бургазлии, заедно с драматичен театър "Адриана Будевска", която ние изцяло ще модернизираме. Преди шест години, когато разговаряхме с ръководството на "Лукойл Нефтохим", имаше идея тук да се изгради голям супермаркет. Не го допуснахме и благодарение на дарителската акция на комбината, Община Бургас придоби изцяло собствеността на сградата.

След като станахме собственици, започнахме да работим по проекта за цялостна модернизация на този културен комплекс. Благодаря за положения труд на екипа архитекти", сподели кметът Димитър Николов.

Изцяло ще се модернизира всичко без залата на Общинския съвет. В новата част, която ще бъде надстроена ще има две нови многофункционални зали. Останалите помещения ще бъдат обновени и обособени на зони според вида изкуство - изобразителни, приложни, музикални, зали за танци и др. Други нововъведения ще бъдат асансьор и пасарелка в сградата, конферентен блок, бистро с тераса и библиотека.

"В момента Младежкия дом се "пука по шевовете". Непрекъснато посрещам ръководители на различни фолклорни, културни формации и музикални състави, на които не можем да отделим и предоставим свободни зони, където да творят. След ремонта тук ще можем да предоставим така нужните на Бургас пространства за култура. Вътрешното пространство, което в момента е запустяло никога не се е използвало. Сега ще се използва. В него ще има допълнителна сцена и ще бъде отворен с непрекъснат достъп и ще се използва за допълнително арт пространство", допълни кметът Николов.

Работните дейности започват от днес. В зрителната зала ще има оркестрина, каквато в Бургас няма и ще бъде модернизирана с осветителна и озвучителна техника, с осигурен достъп за хора с увреждания."Затова сме длъжни всички детайли да бъдат прецизно изпълнени. Специално искам да предупредя хората по надзора и контрола на строителството внимателно да работят, защото всички сигнали, които получавам от бургазлии за некачествен ремонт и дефекти ще пращам към фирмата-изпълнител", допълни още кметът Димитър Николов.

Реконструкцията на сградата включва още нова фасадна обвивка, с която ще се топлоизолират всички стени, нова дограма и стъклопакети. Част от помещенията ще се обединят като се премахнат преградните стени. Ще бъдат изградени нови санитарни възли и нови интериорни покрития на пода, стените и таваните.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега