Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отложиха гласуването на ПУП-а за индустриалната зона в Равнец за септември

Отложиха гласуването на ПУП-а за индустриалната зона в Равнец за септември

Администрацията щяла да вземе предвид препоръките на общинските съветници.

Кметът Димитър Николов оттегли докладната си за приемане на Подробен устройствен план за бъдещата индустриална зона в село Равнец. Гласуването на проекта бе отложено за месец септември. От администрацията щели да съгласуват ПУП-а с общинските съветници.

Около час продължиха дебатите по темата. От страна на администрацията проектът бе защитен от главния архитект Веселина Илиева. Тя посочи, че структурата на пистите - спорната тема, няма да бъде нарушена, така че в последствие те да могат да бъдат използвани. Основен противник бе Константин Бачийски. След близо час дебати думата взе и кметът Димитър Николов.

Градоначалникът заяви, че бил "доволен от дебатите", но подчерта, че ПУП-ът е необходим за урегулиране на имота, за да може Общината да започне да го предлага. Междувременно, дали ще има карго, спортно или друго летище, било въпрос на инвеститорски интереси. Що се отнася до самото понятие "летище", Николов коментира, че то не е такова от десетилетия и до момента не е имало интерес към възобновяване на функциите му нито от отбраната, нито от бизнеса.

В крайна сметка обаче той оттегли докладната си за преразглеждане, за да я върне на дневен ред при редовното заседание на Общински съвет през следващия месец. И призова за бързо решение, така че обособяването на индустриалната зона и настаняването на бизнеса в нея да не се бави излишно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега