Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпускат 3,3 млн. лева за покриване на щети от бедствия

Отпускат 3,3 млн. лева за покриване на щети от бедствия

Решението за отпускане на 3,3 милиона лева от републиканския бюджет е взето днес на заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Решението за отпускане на 3,3 милиона лева от републиканския бюджет е взето днес на заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Заседанието бе ръководено от вицепремиера Цветан Цветанов.

В работата му взеха участие министрите на икономиката, енергетиката и туризма и на околната среда и водите. На заседанието присъстваше и областният управител на Перник.   За покриване на щети, причинени от земетресението на 22 май, на общините Перник и Радомир се предоставят 567 хил. лева, изцяло за ремонт на жилищни сгради. Комисията одобри 1,2 млн. лева за възстановяване на рибарското пристанище и яхтения терминал в град Бяла, след щети от щорм през февруари.

Предвижда се 600 хиляди от тях да бъдат изразходвани през 2012 година. На пострадалите от наводнението на 6 февруари в Свиленград се отпускат 65 хил. лева, които са за изграждане или укрепване на жилищни имоти и разплащане на разходи за строителни материали. За унищожаване на опасни отпадъци се предоставят 400 хил. лева на МВР. За щети, причинени от високите води на река Струма, на МРРБ се отпускат 530 хил. лева за укрепване на главния път Е-79 София – Кулата.

Останалите средства са за ремонт на обществени сгради със щети от бедствия и за почистване на речни корита. Част от исканията за финансиране на неотложни възстановителни работи на общински сгради се отлагат за уточнения и представяне на изискващите се проекти. Без решение за финансиране остават отделни молби за възстановителна помощ, по които ще се извършат проверки за спазването на строителните норми и за решенията на местните власти във връзка с осигуряването на жилища за останалите без подслон хора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега