Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пенсиите ще бъдат увеличени с 6,7% от 1 юли

Пенсиите ще бъдат увеличени с 6,7% от 1 юли

Ето какво е разписано в проектобюджетите на ДОО и НЗОК.

Проектобюджетът на НЗОК ще надхвърли 4 700 млн. лева или почти 395 милиона лева повече от предходната година. Това информират от БНТ.  Предвижда се парите за личните лекари да се увеличат с 19 милиона. Така би трябвало да има повече дейности, включени в задължителния профилактичен преглед. Средствата за консултация със специалист, както и за изследвания също се увеличават - съответно с 14 и 4 милиона лева.

Парите за болниците ще станат с 233 милиона повече, а не с 200 - както беше обявено след протеста на синдикатите и медицинските сестри. Очаква се да бъде разписан механизъм, чрез който част от средствата за клинични пътеки да се харчат за заплати на лекари и медицински специалисти.

Бюджетът за лекарства също е по-голям, като догодина за част от скъпите терапии касата ще плаща само ако има доказан ефект. От догодина помощните средства и медицинските изделия за хората с увреждания ще се осигуряват от Здравната каса.

Догодина бюджетът за пенсии, болнични и обезщетения ще надхвърли 12 милиарда като по-голямата част от тях ще отидат за пенсии. Те ще се увеличат с 6,7% от 1 юли. Така минималната пенсия за стаж и възраст ще се увеличи с около 14 лева. Очаква се пенсионерите да намалеят заради увеличаването на пенсионната възраст.

Минималният осигурителен доход ще се увеличи с 50 лева, а максималният остава без промяна. Обезщетенията за безработица и отглеждане на дете през втората година също няма да се променят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега