Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Персоналният код на НАП вече се издава в избран офис на агенцията

Персоналният код на НАП вече се издава в избран офис на агенцията

Персоналният идентификационен код (ПИК), издаван на клиентите на Национална агенция за приходите, вече може да бъде получен от всеки от офисите на НАП в страната. Досега кодът се получаваше задължително от офиса по постоянен адрес на гражданите и по регистрация на фирмите.

Персоналният идентификационенкод  (ПИК), издаван на клиентите наНационална агенция за приходите, вече може да бъде получен от всеки от офиситена НАП в страната. Досега кодът се получаваше задължително от офиса попостоянен адрес на гражданите и по регистрация на фирмите.

Издаването на ПИК е безплатно,отнема няколко минути, а с кода физическите лица могат да подават данъчни иосигурителни декларации, да следят данъчната си сметка за задължения иплащания, да проверяват осигурителния си доход и да ползват редица другиелектронни услуги.

Най-новите електронни услуги на приходната агенция, достъпнис ПИК за физическите лица, савъзможността за автоматизирано плащане на дължимите суми към държавата директноот справката за задълженията;  подаванена осигурителната декларация 7 (задължително изисквана от безработни инеосигурени за здраве на друго основание и при възстановяване наздравноосигурителни права), декларация образец 5 (подавана от самоосигуряващисе лица, когато се осигуряват само във фонд „Пенсии” на държавното общественоосигуряване), декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице, както иуведомления за сключване, изменения или прекратяване на трудови договори.

Над 320 000 са фирмите ифизическите лица, ползватели на персонални кодове до момента, съобщават още отНАП. През изминалата данъчна кампания всяка трета декларация за доходите бешеподадена по интернет с персонален код, над 2 млн. са справките за задължения иплащания, направени на сайта на НАП от началото на 2015 г.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега