Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петкова предлага тройно увеличение на санкциите за кражба на ток

Петкова предлага тройно увеличение на санкциите за кражба на ток

По инициатива на енергийния министър Теменужка Петкова работна група в Министерството на енергетиката ще обсъди законодателни промени, целящи минимизиране кражбите на електроенергия.

По инициатива на енергийния министър Теменужка Петкова работна група в Министерството на енергетиката ще обсъди законодателни промени, целящи минимизиране кражбите на електроенергия.

"Предстои в края на годината да бъдат изготвени промени в Закона за енергетиката, свързани с преминаването към пълна либерализация на електроенергийния пазар у нас. Бихме могли да изготвим и текстове, с които да се разреши проблемът с посегателствата срещу енергийни обекти. Те да се разглеждат по бързо производство, а санкциите за нарушителите да са в по-значими размери". Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на дискусия, посветена на превенцията на кражбите на електроенергия и енергийни съоръжения.

"Заедно с Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъдим увеличение на цената на електроенергията, която ще се плаща от недобросъвестните клиенти. Към момента нарушителите заплащат за три месеца, ще променим този срок на шест", каза още Петкова. Идеята й е глобата да скочи почти три пъти - от 7 на 20 стотинки, но крайното решение ще бъде предложено от специално сформираната работна група.

"Кражбите по електропреносната мрежа касаят всички нас – тази сметка я плащат и битови, и индустриални потребители. Освен това посегателствата срещу обекти от критичната енергийна инфраструктура излагат на риск сигурността на системата", каза още Петкова.

По време на дискусията трите електроразпределителни дружества представиха статистика за извършените нарушения. През изминалата година в 17 обекта на "Електроенергиен системен оператор" ЕАД са извършени посегателства, довели до генерирането на значими загуби.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега