Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плевнелиев: Нека инициативата "Осинови паметник" стане общонародна

Плевнелиев: Нека инициативата "Осинови паметник" стане общонародна

„Нека инициативата „осинови паметник“ се превърне в общонародна. Синовната грижа за паметниците на героите не цели само отдаването на почит към миналото, тя показва и нашето отношение към следващите поколения на България“, каза президентът Росен Плевнелиев в обръщението си по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия.

„Нека инициативата „осиновипаметник“ се превърне в общонародна. Синовната грижа за паметниците на героитене цели само отдаването на почит към миналото, тя показва и нашето отношениекъм следващите поколения на България“, каза президентът Росен Плевнелиев в обръщението си по случай Деня на храбростта ипразника на Българската армия.

В словото си, държавният главапосочи още необходимостта България да увеличи разходите за отбрана. По думите му,това е наш дълг като членка на НАТО. „България трябва да изпълнисъюзническия си ангажимент, като заложи разходи за отбрана за 2015 г. отминимум 1,5% от БВП, плавно да увеличи в следващите години тези разходи донорматива на НАТО от 2 на сто, както и да засили сътрудничеството и да укрепивръзките със съюзниците“, заяви президентът.

Като основен приоритет на програматаза модернизация на Въоражените сили, Плевнелиев посочи проекта за оборудване навойската с нов тип боен самолет, както и диверсификация, за да се намаливисоката ни зависимост от само една държава, производител на оръжие.

Президентът посочи още, чеобединението на силите е единствена гаранция за политическа стабилност в Европаи света, като даде за пример ситуацията в Украйна, която доказва, че и в днешновреме са възможни военни конфликти и прекрояване границите на Европа.

„Тези събития потвърждават колко важно е истинскотосъюзничество, базирано на ценности - демокрация, уважаване правата и достойнствотона всеки гражданин, човешка свобода и върховенство на закона“, заяви Плевнелиев.

По-рано на пл. Свети Александър Невски“ държавният главаприсъства на церемонията по освещаването на бойните знамена и знамената светинина Българската армия и положи венец пред Паметника на незнайния воин.

Държавниятглава прие парада на представителните части на Въоръжените сили, койтотрадиционно се проведе на пл. „Княз Александър I“ в столицата. Заради лошото време, обаче, самолетите не излетяха, лишавайки парада от най-голямата атракция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега