Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По 5 години и половина затвор за двама, обвинени във фалшификация на пари

По 5 години и половина затвор за двама, обвинени във фалшификация на пари

Третият от групата e признал вината си и е получил условна присъда.

Наказания от по 5 години и 6 месеца лишаване от свобода наложи Специализираният наказателен съд на двама участници в организирана престъпна група за производство и вкарване в обращение на неистински парични знаци (банкноти в евро, долари и левове), действала на територията на София. Третият от групата e признал вината си още след задържането му и е сключил споразумение за условно наказание преди внасянето на обвинителния акт в съда.

Досъдебното производство е образувано в Софийската градска прокуратура, като през 2015 г. в Специализирания наказателен съд е внесен обвинителен акт. По решение на съда материалите са върнати на Специализираната прокуратура за доразследване. След прецизиране на обвиненията двамата обвиняеми от групата са предадени на съд на 17 май 2018 г.

Доказателствата по делото сочат, че групата организирала отпечатването на неистински банкноти в наети помещения в сграда на столичната улица "Цар Самуил". Там е намерена и иззета компютърна и печатарска техника, както и консумативи, необходими за пълния цикъл на производството на фалшиви банкноти.

По време на извършените действия по разследването са намерени и иззети 1136 готови неистински доларови банкноти в купюри от по 50 и 100 долара, както и стотици заготовки (отпечатъци) на еврови и доларови банкноти в различна степен на завършеност. По делото е доказано, че сред готовите доларови банкноти имало такива такива с еднаквни серии и номера.

В някои от случаите "близнаци" се оказвали по 3-4 фалшиви банкноти, а в други - по 40-50. Двамата осъдени производители на ментета - по професия печатар и компютърен специалист, са успели и да вкарат в обращение неистински доларови банкноти на българска територия, но в ограничено количество.

Присъдата на Специализирания наказателен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега