Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие стартира нов проект за почасово предоставяне на социални услуги

Поморие стартира нов проект за почасово предоставяне на социални услуги

Община Поморие стартира нов социален проект, чиято основна цел е осигуряването на достоен живот и предоставяне на интегрирани услуги за хора в частична или пълна невъзможност за самообслужване.

Община Поморие стартира нов социален проект, чиято основна цел е осигуряванетона достоен живот и предоставяне на интегрирани услуги за хора в частична илипълна невъзможност за самообслужване.

Проектът сереализира по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  №BG05M9OP001-2.002-0071-C001 „Създаванена Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общинаПоморие”, който се осъществява с финансовата подкрепа на  оперативнапрограма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, съфинансирана отЕвропейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Чрез почасовото предоставяне на услуги специализираният Център ще осигурина своите потребители повишаване качеството на живот и ще намали риска отсоциална изолация. От услугите могат да се възползват 35 човека - хора с увреждания и хора над 65 годишна възраст, в т.ч. и  деца сувреждания.

В сградата на Центъраще бъде монтиран подемник, осигуряващ по-лесен достъп на потребителите докабинетите на специалистите. Ще бъде закупен и микробус със специалнооборудване, който ще обслужва хората с двигателни проблеми по домовете им.

В изпълнение назаложените дейности по проекта в Центъра ще бъде нает персонал за предоставянена интегрираните услуги: социални работници, лични асистенти, медицинскиработник, рехабилитатор и психолог. Откритите, повече от 30 нови работни местаще допринесат за намаляване на безработицата на територията на общината.

Проектът е с продължителност 18 месеца.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега