Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството иска отпадане на 5% отстъпка от данъка при подаване на е-декларация

Правителството иска отпадане на 5% отстъпка от данъка при подаване на е-декларация

Според Министерски съвет, броят на е-декларациите се увеличава с всяка изминала година и това води до загуби за държавния бюджет.

Правителството прие проект за законови изменения, които ще сложат край на 5-процентната отстъпка от данъка за довнасяне при подаване по електронен път на годишната данъчна декларация. Според Министерски съвет, броят на е-декларациите се увеличава с всяка изминала година и това води до загуби за държавния бюджет.

В случай, че Парламентът приеме измененията, отстъпката трябва да отпадне от догодина. В пакета  промени се предвижда годишната данъчна декларация на самоосигуряващите се лица посмисъла на Кодекса за социалното осигуряване, както и декларацията по чл. 55,ал. 1, която се изготвя и подава от предприятията и самоосигуряващите се лица –платци на доходи, задължени да удържат и внасят данъци, да се подават само поелектронен път.

Заулеснение на местните физически лица при декларирането на доходи от източници вчужбина, изискването на закона за прилагане към годишната данъчна декларация на„удостоверения“ за внесения в чужбина данък и задължителни осигурителни вноски,издадени от компетентните власти на другата държава, се заменя с изискване заприлагане на „доказателства“.

Взаконопроекта се предвижда местните физически лица да могат да декларират вгодишната си данъчна декларация придобитите през годината, в това число и за2017 г., необлагаеми доходи по чл. 13 от ЗДДФЛ, полученото имущество понаследство, завет и дарение, както и полученото имущество с възстановено правона собственост по реда на нормативен акт.

Срокътза подаване на справката по чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ, която се предоставя отпредприятията и самоосигуряващите се лица – платци на доходи, за изплатенитепрез годината доходи на физическите лица, се променя от 30 април на края намесец февруари.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега