Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правосъдният министър преустанови временно процедурите за гражданство до 13 април

Правосъдният министър преустанови временно процедурите за гражданство до 13 април

Лицата, които имат направена електронна резервация за подаване на документи и провеждане на интервю през периода 17.03.2020г. - 13.04.2020г., могат да направят нова електронна резервация след изтичане на съответната дата.

Със заповед на министъра на правосъдието Данаил Кирилов бе преустановено приемането и регистрирането на документи и провеждането на интервюта за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство на гишетата и в приемните помещения на дирекция „Българско гражданство“ от 17.03.2020г. до края на обявеното извънредно положение от Народното събрание на Република България – 13.04.2020г.

Лицата, които имат направена електронна резервация за подаване на документи и провеждане на интервю през периода 17.03.2020г. - 13.04.2020г., могат да направят нова електронна резервация след изтичане на съответната дата, съобразно графика в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“ или да подават документи за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство чрез дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина.

Преустановява се издаването на удостоверения в изпълнение на указ на Вицепрезидента на Република България за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство на гишетата на дирекция „Българско гражданство“ от 17.03.2020г. до края на обявеното извънредно положение от Народното събрание на Република България – 13.04.2020г.

Лицата, които имат направена електронна резервация за получаване на удостоверение в изпълнение на указ на Вицепрезидента на Република България през периода 17.03.2020г. - 13.04.2020г., могат да направят нова електронна резервация след изтичане на съответната дата, съобразно графика в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“ или да подадат молба за получаване на удостоверението в дипломатическите или консулските представителства на Република България в чужбина.

Приемането и регистрирането на допълнителни документи към образувани преписки за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство и приемането и регистрирането  на други писмени документи продължава да се извършва на гишетата на дирекция „Българско гражданство“ при режим на достъп и обслужване на по един гражданин в приемните помещения.

Преустановяват се заседанията на Съвета по гражданството при Министерството на правосъдието до края на обявеното извънредно положение от Народното събрание на Република България – 13.04.2020г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега