Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Превозвачи блокираха ГКПП "Капитан Андреево"

Превозвачи блокираха ГКПП "Капитан Андреево"

Представители на малките и средните превозвачи у нас блокираха ГКПП „Капитан Андреево“. Пътят е препречен от хора и камиони, които пропускат леките автомобили и автобусите. За момента обстановката е спокойна, информира Тодор Ингилизов, представител на „Автотранс” – Стара Загора, цитиран от ИА "Фокус".

Представители на малките и средните превозвачи у нас блокирахаГКПП „Капитан Андреево“. Пътят е препречен от хора и камиони, които пропускатлеките автомобили и автобусите. За момента обстановката е спокойна, информира ТодорИнгилизов, представител на  „Автотранс” –Стара Загора, цитиран от ИА "Фокус".

Причина за блокадата е нерешеният все още проблем сквотите за трансграничен превоз. Миналата седмица Националното браншовосдружение информира, че днес ще затвори границата, ако не се организира среща спредставители на бранша от турска страна. Блокадата бе обявена за 8 ч.сутринта, но реално границата бе „залята“ едва в 10:30 ч.

„На границата има доста хора - около 60 - 70 човека, можеи сто да са ”, обясни Ингилизов. Той заяви, че не се знае докога ще продължиблокадата, но може и да се проточи докато от Минстерство на транспорта намерятрешение на проблема с разрешителните.

Според Емил Буюклиев от Българската асоциация на сдружениятав автомобилния транспорт турските камиони, които преминават през България,годишно в едната посока са 250 000 и още толкова в обратната посока. Нашитепревози са 10 пъти по-малко, като разрешителните за тях винаги се бавят зарадиразлични пречки. Това създава проблем не просто в бранша, а между двете държави като цяло.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега