Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат нови въздушни линии за по-дълъг туристически сезон

Предлагат нови въздушни линии за по-дълъг туристически сезон

Четирите морски общини заявиха принципно съгласие за участие в предложения от концесионера на "Летище Бургас" Регионален фонд за развитие на въздушните връзки, чрез който да се стимулират посещенията на туристи в област Бургас целогодишно.

Бургас,Несебър, Поморие и Созопол обединяват усилия в търсене на възможности заудължаване на туристическия сезон. Четирите морски общини заявиха принципносъгласие за участие в предложения от концесионера на "Летище Бургас" Регионаленфонд за развитие на въздушните връзки, чрез който да се стимулират посещениятана туристи в област Бургас целогодишно. Идеята беше обсъдена по време на срещаорганизирана от областния управител Вълчо Чолаков.

Въпреки отчетените 22.3% ръст наполетите през 2016 година, основният проблем за туризма в областта оставанеговата сезонност. Цифрите показват, че 93% от трафика на бургаското летище есезонен, а отчитаният ръст е само в месеците от май до септември. В тази връзкаот Фрапорт презентираха идеята си за създаването на Фонд, в който да се включатобщините в областта, а при интерес и представителите на туристическия бизнес.

Това е така нар. "споделен риск", който авиокомпаниите изискват за новидестинации и удължен период на полетите. Като добър пример за място, превърналосе в целогодишно търсена дестинация, от ръководството на аерогарата посочват столицата, където секонкурират две от най-големите нискотарифни самолетни компании.

Подобен фондработи и в Южно-централен район от 2010 год., а като резултат от общите усилияса 3 нови редовни линии  на "ЛетищеПловдив" и 350 хил. пътника за 5 години. Същото би могло да се случи и в областБургас при внимателно планиране и добра маркетингова схема, подкрепени отместната власт.

Предложеният Фонд, в който общините да участват със собственисредства, ще служи за маркетингова подкрепа към авиокомпаниите с цел повишаванена полетите в месеците януари- май и октомври- декември. Като краен ефект отнаправено предложение, концесионерите на летището предвиждат нови работниместа, удължаване периода на трудова заетост, подобрени транспортни връзки,увеличен приход от туристически данък, развитие на балнео, културен, спортентуризъм, утвърждаване на Южното Черноморие като целогодишна дестинация.

Община Бургас първа подкрепипредложението, като по време на срещата кметът Димитър Николов изрази своятаувереност в необходимостта от такива общи усилия. Общинският съвет на областнияград вече е гласувал авансово първоначална вноска от 30 000 лв. Предложение запредвиждане на средства до местните парламенти ще направят и кметове наНесебър, Поморие и Созопол.

"Областта има огромен туристическипотенциал извън летния сезон и морето, но се изисква инициативност запривличане на туристи, защото конкуренцията е голяма. Ангажирам се лично Фондътда бъде презентиран и пред кметовете на останалите 9 общини в областта, предбизнеса, неправителствения сектор и браншовите организации. Идеята има огроменсмисъл, затова благодаря на всички, които обединяват сили в нейнатареализация", коментира областният управител Вълчо Чолаков.

В срещата освенкметовете на четирите черноморски общини, участие взеха заместник-областниятуправител - Владимир Крумов, главниятизпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" -  Улрих Хеппе и директорът на Летище Бургас - ГеоргиЧипилски.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега