Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представиха проекта за "Подземния град"

Представиха проекта за "Подземния град"

Идейният проект за Интерактивния атракцион "Подземен град" е изграден върху две основни дестинации във времето и пространството, които ще дадат възможност с влизането от централния вход (до фонтана в Морската градина) посетителите да започнат своето интерактивно пътешествие, водени от Водата. Два основни коридора - Морето и Градът ще се преливат на определени точки един в друг, в които зрителят ще има избор как да продължи "пътешествието си".

Идейният проект за Интерактивния атракцион "Подземен град" е изграден върху две основни дестинациивъв времето и пространството, които ще дадат възможност с влизането отцентралния вход (до фонтана в Морската градина) посетителите да започнат своетоинтерактивно пътешествие, водени от Водата. Два основни коридора - Морето иГрадът ще се преливат на определени точки един в друг, в които зрителят ще имаизбор как да продължи "пътешествието си".

Аватар (дигитален холограмен образ в реални размери) наделфин ще посреща зрителя още от входа и ще го придружава по коридора догалерията "Морето - Морски приключения", където той ще се гмурне впотънал кораб, ще стане участник в пиратска битка, морска буря и др.

Втори аватар - на римски аристократ ще повежда посетителяв другия коридор "Градът - Пътуване във времето". Там ще се запознаес историята на Пристанище "Порос", с античния град "АквеКалиде" и ще се срещне с големите личности и творци на Бургас - АпостолКарамитев, Георги Калоянчев, Петя Дубарова, Христо Фотев и др. и ще усетиатмосферата на Стария Бургас с неговата уникална градска култура и архитектура.Ще има още помещения с интерактивни и променящи сеподове, както и такива, в които децата и младите таланти ще могат да рисуват иизнасят представления.

Във всички спиращите дъха атракции, а те ще бъдат над1100 бр., посетителят ще бъде активен участник и със своите действия щепредизвиква промяната им. Това ще става факт, чрез използваните високотехнологичнивизуални средства - прожекция, механика, звук, светлина, графика, 4D и 5Dефекти - над 1000 бр.

Проектантите споделиха, че проектът ще бъде изцялосъобразен с основното предназначение на бомбоубежището и използването му вслучай на извънредни ситуации. Със стартирането на проекта съоръжението ще бъдеизцяло ремонтирано, като му бъде направена хидроизолация и вентилация.

Проектът за Интерактивния атракцион "Подземен град" бе представен днес от Димитър Маджаров - директор на "Летен театър, фестивали и концерти" в Община Бургас, Мартин Заимов - Изпълнителен директор на "Регионален фонд за градско развитие" и арх. Радомир Серафимов от "Ателие Серафимов - Архитекти" ООД и Николай Йотое от "Продуценска фирма Ц.С.М." ООД. Те заявиха, че се надяват „Подземният град“ да бъде открит за посещения до 2015 година.

Инвестиционният проект се финансира от Регионален фонд заградско развитие АД и Сосиете Женерал Експресбанк АД  по Европейската инициатива за устойчивиинвестиции в градските районни JESSICA в рамките на Оперативна програма"Регионално развитие" 2007 -2013 на обща стойност 2 100 000 лв.Сумата за проектирането е 75 000 лв.

Бомбоубежищата в Приморски парк са изградени през 60-те годинина миналия век. Галериите са общо 12, свързани помежду си със 17 коридора и 4изхода. Общата им площ е 3180 кв. м.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега