Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преместиха мощите на Свети Георги в храм "Св. Св. Кирил и Методий"

Преместиха мощите на Свети Георги в храм "Св. Св. Кирил и Методий"

Празничната програма, посветена на Гергьовден стартира в 10:30 часа с ритуал по полагане на венци и цветя при паметника на 24-ти пехотен черноморски полк.

Преместиха мощите на Свети Георги в храм "Св. Св. Кирил и Методий". Това се случи в рамките на празничните ритуали, посветени на Гергьовден и Деня на храбростта и Българската армия. Частицата от мощите на светеца бе дарена на Бургас от манастира Ксенофонт в Света гора.  

Досега реликвата се съхраняваше в църквата "Св. Богородица" до завършване на ремонтните дейности на най-големия храм в града. От днес обаче светинята ще стои в храм "Св. Св. Кирил и Методий". Мощите бяха пренесени от Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий, който бе придружен от представители на бургаското духовенство и български войници.

Празничната програма, посветена на Гергьовден стартира в 10:30 часа с ритуал по полагане на венци и цветя при паметника на 24-ти пехотен черноморски полк. В него се включиха представители на бургаския гарнизон и духовият оркестър на Бургас.

Венци и цветя поднесоха областният управител Вълчо Чолаков, председателят на Общински съвет Константин Луков, зам.-кметът Красимир Стойчев, народни представители и общински съветници, граждани на Бургас. Междувременно, във фоайето на ДНА е експонирана изложба, посветена на 24-ти пехотен черноморски полк.

След това празникът се пренесе на пл. "Св. Св. Кирил и Методий", където митрополит Йоаникий извърши тържествен водосвет и молебен за здраве на българските войни от гарнизон Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега