Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пристанище Бургас - приоритетно за транспортната мрежа на Европа

Пристанище Бургас - приоритетно за транспортната мрежа на Европа

Пристанището в Бургас бе избрано за приоритетно в бъдещата транспортна мрежа на Европа. Това бе потвърдено от доклада на ЕК и от еврокомисаря по транспорта Виолета Булк. По този показател бургаският порт изпревари Варна, като е посочено, че това е пристанището с най-голям потенциал на развитие и с най-добри климатични дадености.

Пристанището в Бургас бе избрано заприоритетно в бъдещата транспортна мрежа на Европа. Това бе потвърдено отдоклада на ЕК и от еврокомисаря по транспорта Виолета Булк. По този показателбургаският порт изпревари Варна, като е посочено, че това е пристанището снай-голям потенциал на развитие и с най-добри климатични дадености. Тази новина потвърди днес зам.-председателят на транспортната комисия Иван Вълков.

Бургаското пристанище е и среднай-дълбоководните портове, което също е в плюс за избора му. "По този начин щее даде сериозен тласък за развитието на пристанище Бургас и ще може да привличаевропейски средства", убеден е Вълков. Той коментира, че  сред пристанищата с централна роля освен вБургас, са още 11 порта в Гърция, Германия и Кипър.

Европейскататранспортна мрежа да бъде изградена на две нива –централнa до 2030 г.  и широкообхватна до2050 г. С развитието на първияетап ще се поеме основният поток от товари и превози на хора, като в нея влизатсамо две български пристанища – Бургас и Русе. Ще се насърчи използването наинтелигентни транспортни системи, ефективно управление и насърчаване наориентиран към бъдещето чист транспорт.

"Всичко това следва основния път вевропейската политика за осигуряване на растеж, работни места иконкурентноспособност. Двете нива на мрежата включват всички видове транспорт”, коментира бургаският депутат.

Според него пристанищеБургас не е избрано случайно, като за това е повлияло завършването на АМ„Тракия“, която представлява директната връзка между столицата и морския град.Предстои и завършването на жп линиите Пловдив-Бургас и Пловдив-София, по коитоще могат да бъдат извършвани превози. Два коридора на централната транспортна мрежаще пресичат територията на страната ни - коридорът „Рейн—Дунав“ и коридорът„Ориент/Източно Средиземноморие“.

„С избора на пристанищеБургас за приоритетно за страната ще се развие не само довеждащатаинфраструктура до него, но и тази вътре в самия порт. Ще се даде тласък наразвитие на целия район, който ще се превърне в икономически, транспортен илогистичен център“, категоричен е Иван Вълков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега