Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проверките на адресните регистрации приключиха със заличавания

Проверките на адресните регистрации приключиха със заличавания

Близо 100 души са дерегистрирани в област Бургас месец и половина преди изборите на 25 октомври. Това стана ясно след редица проверки, участие, в които взеха експерти от Областна администрация Бургас.

Близо100 души са дерегистрирани в област Бургас месец и половина преди изборите на25 октомври. Това стана ясно след редица проверки, участие, в които взехаексперти от Областна администрация Бургас.

В рамките на два месеца служители отразлични ведомства са инспектирали над 18 800 адресни регистрации натериторията на всички общини в областта. По постоянен адрес броят надерегистрираните лица е минимален в сравнение с тези по настоящ такъв – 2 мадуши, съответно в общините Сунгурларе и Камено. Заличените в избирателнитесписъци по настоящ адрес в община Несебър са 41, по 16 в Карнобат и МалкоТърново, 12 в Средец, 9 в Поморие и по един в общините Айтос, Камено,Сунгурларе и Приморско.

Дерегистрираните лица запазват правото си на глас, нопо предходна регистрация, а не в съответното населено място, от чийто списъциса били заличени след констатирани нарушения. Сред основните нарушения, коитоса установили длъжностните лица са липса на съгласие от страна на собственицитена имоти, на чиито адреси са направени адресните регистрации, както и липса надокументи за собственост от други лица, които не са в родствена връзка срегистрираните, каквото е изискването по Закона за гражданската регистрация.            

Товае втората от масовите проверки, които стартираха по инициатива на областнияуправител Вълчо Чолаков още през юни тази година. Тогава със Заповед нагубернатора бяха проверени отново всички общини, като компетентните институцииса съставили актове за административни нарушения на длъжностни лица, които неса спазили стриктно процедурите по регистрация. Глоби са наложени в Обзор,Свети Влас, Тънково и Оризаре.           

„Настоящитепроверки трябва да ограничат лошите практики свързани с  регистрацията на адрес в друго населеномясто, които наблюдаваме основно преди избори. Убеден съм, че засиленият исистемен контрол ще има положителен ефект върху работата на длъжностните лица,осъществяващи приемането и обработката на документите за регистрация. Въпреки,че Областна администрация за първи път извършва такава инспекция, наредил съмтя да стане постоянна, а не само в месеците преди предстоящ вот“, коментираобластният управител Вълчо Чолаков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега