Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Кантарджиев: Пикът на грипа се очаква в края на януари - началото на февруари

Проф. Кантарджиев: Пикът на грипа се очаква в края на януари - началото на февруари

При усложнения от грип трябва обезателно да се търси болнична помощ!

"Усложненията при грип са две групи. Едните са много редки, но много тежки за здравето. Грипът може да започне с дихателна недостатъчност. Трябва обезателно да се търси болнична помощ, защото това рядко състояние трябва да се лекува и то с командно дишане. Това е животоспасяващо", обясни проф. Тодор Кантарджиев от Центъра по заразни и паразитни болести в ефира на Нова.

Няколко десетки хиляди души губят живота си всяка година от усложненията от грипа. Припомняме Ви, че тазгодишната вирусна вълна вече взе първата си жертва. 3-годишно дете почина в столицата. Доказан е грипен вирус А H1N1. Това е първият грипен вирус тип А за сезона.

Най-честите са бактериалните пневмонии, които също трябва да се лекуват в болница, поясни още проф. Кантарджиев. Засега празниците забавиха разпространението на вирусите. Пикът на грипа се очаква да бъде в края на януари – началото на февруари.

"Когато носът само тече и няма температура, това не е грип. Когато има суха, непродуктивна кажлица и нищо друго - това също не е грип, а сезонни вирусни инфекции. Отличаващото за грипа е, че в рамките на два-три часа започват болки във всички мускули и стави. Получава се дразнене от светлината, има болки в гърлото, кашлица и тежест в гърдите. На пушачите пък не им се пуши", поясни проф. Тодор Кантарджиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега