Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първият български аниматор, номиниран за награда Оскар - Тео Ушев идва в Бургас

Първият български аниматор, номиниран за награда Оскар - Тео Ушев идва в Бургас

Популярният творец за първи път ще организира мастерклас в България.

Първият български аниматор, номиниран за награда Оскар -Теодор Ушев ще гостува в Бургас през юли. Популярният творец за първи път ще организира мастерклас в България. Двудневният майсторски клас е озаглавен "В мрежата на следобедните сънища" и ще се състои в Културен център "Морско казино"на 20-ти и 21-ви юли. Заглавието препраща към един от най-емблематичните филми на киноавангарда "Meshes of the Afternoon" на Мая Дерен.

Програмата ще се реализира в две части. В първата през призмата на собствения си опит и практики Тео Ушев ще трасира техники и методи за създаване на филми - стереоскопично кино, виртуална реалност. След това ще се проведе дискусия относно създаването на филм - от идеята, през реализацията до промотирането и представянето му пред публика.

Във втората част, преминавайки през някои от най-забележителните произведения на експерименталното и ненаративно кино, ще се анализират отделните компоненти: идея, конструкция, ритъм, монтаж, звук, визуални решения, безкамерно кино, виртуална реалност.

Теодор Ушев е носител на 80 награди за своите филми. През 2018 година българинът получи почетната награда на Френската академия за филмово изкуство "Сезар" - за филма си "Сляпата Вайша". Късометражният анимационен филм по разказ на Георги Господинов е отличен със златен медальон, произведен в Парижкия монетен двор. Това е поредното признание за Теодор Ушев и "Сляпата Вайша" след номинацията за "Оскар" през 2017 г., номинацията за "Кристална мечка" от "Берлинале" през 2016 г., канадската награда "Canadian Screen" и награди от международните филмови фестивали в Отава и Чикаго.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега