Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътеки за достъп на хора с увреждания ще бъдат монтирани на 44 морски плажа

Пътеки за достъп на хора с увреждания ще бъдат монтирани на 44 морски плажа

Пътеките трябва да бъдат съобразени със специфичните характеристики на отделните плажове.

"Процесът за осигуряване на достъп за хора с увреждания до плажната ивица и морската вода е напреднал. Направени са конкретни стъпки от страна на Министерството на туризма и концесионерите като между тях са сключени допълнителни споразумения за изграждане на пътеки, по които да се осигури придвижването с инвалидни колички". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред народните представители.

Подходи и преместваеми пътеки, които да гарантират достъпа и придвижването по плажните ивици на хората с двигателни проблеми, трябва да бъдат монтирани на общо 44 морски плажа. Пътеките трябва да бъдат съобразени със специфичните характеристики на отделните плажове като релеф, повърхност и морски течения, а обслужващите ги водни спасители ще трябва да бъдат преквалифицирани, посочи още Ангелкова в отговор на питане, входирано от бургаските депутати Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Диана Саватева, Галя Василева, Ася Пеева и Иван Вълков.

То е провокирано от среща на представители на фондация "Щедрост за живот" с народния представител Димитър Бойчев в приемния му ден в Бургас. Те отбелязват, че в града има осигурен достъп за хора с двигателни увреждания до алеите в Приморския парк. Монтирани са бетонни рампи даващи възможност за придвижване с инвалидни колички, но достигането до самата морска вода е невъзможно.

Министър Ангелкова подчерта още, че няма да се отстъпва от поетите ангажиментите и се предвижда интензивен контрол за спазване на договорните задължения на наемателите и концесионерите, включително - за монтиране на въпросните съоръженията за придвижване на хората с увреждания по плажните ивици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега