Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РЗИ: Заболеваемостта от грип и ОРЗ са в нормални за сезона граници

РЗИ: Заболеваемостта от грип и ОРЗ са в нормални за сезона граници

Има ръст на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Бургаска област, но за сега всичко е в нормални за сезона граници. Това каза Елица Карагьозова, говорител на Регионалната здравна инспекция.

Има ръст на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Бургаска област, но за сега всичко е в нормални за сезона граници. Това каза Елица Карагьозова, говорител на Регионалната здравна инспекция, в ефира на "Фокус".

По думите й, за периода 31 октомври - 6 ноември от грип и ОРЗ са заболели 204 лица от наблюдаваните 10 000, което представлява 83.24‰ заболяемост, а през периода 7-13 ноември се наблюдава леко завишение – заболели са 191 лица, със заболяемост 94.07‰.

"През същия период на предходния месец данните са следните: от 3-9 октомври заболелите са 163 лица със заболяемост 82.02‰, а от 10 до 16 октомври са регистрирани 166 лица със заболяемост 83.53‰", обясни говорителят на РЗИ - Бургас Елица Карагьозова.

Припомняме Ви, че според специалистите, този сезон активни ще бъдат три щама - “Хонконг”, “Калифорния”, наричан “свински грип”, и “Бризбейн”. Засега прогнозите показват, че епидемиологични нива на заболеваемостта можем да очакваме в края на януари.

Обичайните симптоми на вирусите от този тип са висока температура (около 38 градуса), студени тръпки, отпадналост, суха кашлица, болки в ставите и мускулите, главоболие, загуба на апетит. Едно от най-честите усложнения е развитието на пневмония, но са възможни и по-тежки проявления.

Най-уязвими са хората с хронични заболявания, често страдащите от заболявания на дихателната система, хора с наднормено тегло, бременни жени. За предпазване от грипа се препоръчва гражданите е да спазват добра хигиена, да избягват контакта с болни хора, да се грижат за имунната си система.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега