Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИМ Бургас отново ще се включи в Европейската нощ на музеите

РИМ Бургас отново ще се включи в Европейската нощ на музеите

Събитието ще бележи и откриването на туристическия сезон в града, а специално за него в зала „Трезор“ на Археологическия музей пристигат три от най-впечатляващите съкровища, свързани със славната история на предците ни.

Регионалният исторически музей - Бургас отново ще се включи в Европейската нощ на музеите. Инициативата се провежда за 13-а поредна година и ще се състои на 20-и май, събота, с начален час 18:00. Официалното откриване ще бъде в 18:30 часа, на ул. "Богориди", като в него ще се включи Духовият оркестър на Община Бургас със собствен концерт на открито.

Събитието ще бележи и откриването на туристическия сезон в града, а специално за него в зала „Трезор“ на Археологическия музей пристигат три от най-впечатляващите съкровища, свързани със славната история на предците ни - „Най-старото злато в Европа – съкровищата на Варненския халколитен некропол“, „Тракийското съкровище от Борово“ и „Съкровището от Надсентмиклош“.

Преди да се стигне до съкровищата обаче, Археологическият музей ще представи новата зала „Средновековие“ и „Археологическите разкопки на Бургаския музей“. В нея са изложени най-интересните находки от големите археологически обекти в Бургаско – Акве калиде, Порос и Русокастро.

В 18:30 ч. Историческият музей (ул. Лермонтов 31) ще открие гостуващата изложба „Епохата на цар Фердинанд“ от РИМ Велико Търново. Публиката ще има възможност да чуе открити беседи за различните изложби от млади доброволци. 9 десетокласника от клуб „Величието на България“ на ПГТ „Проф. Асен Златаров“, ще посрещат и информират многобройните гости на Историческия музея с интересни истории за предметите.

Малко по-късно, в 19:00 ч., в двора на Етнографския музей (ул. Славянска 69) започват „Игрите на нашето детство“. Музейните специалисти заедно с доброволци ще представят и демонстрират забравени детски градски игри от ХХ в. – игра на ластик, куцанка, стреляне с фунийки, билички.
Експозициите на РИМ-Бургас ще работят до 00:00 ч. на 21 май, с вход свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега