Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Равна гора - първото созополско село с пречиствателна станция

Равна гора - първото созополско село с пречиствателна станция

„Изграждането на пречиствателната станция и ВиК мрежа поставя началото на бързото развитие на едно от най-големите села в община Созопол и ще осигури по-висок стандарт на живот на неговите жители”- заяви кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

„Изграждането на пречиствателната станция и ВиК мрежа поставя началото на бързото развитие на едно  от най-големите села в община Созопол и ще осигури по-висок стандарт на живот на неговите жители”- заяви кметът на община Созопол Панайот Рейзи по време на ритуалната първа копка на екосъоръжението в с. Равна гора.

Равна гора е едно от най-големите села в общината. То се намира на 20 км. от общинския център и на толкова от областния град. В него живеят 1 105 човека по постоянен адрес, а през последните години се наблюдава увеличение на интереса към него както от инвеститори, така и от желаещи да си закупят имот в китното созополско село.

Началото на строителството на пречиствателната станция започна с водосвет в присъствието на председателя на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, кметове на населени места и десетки жители на созополското село, които дойдоха в местността „Аязмото”, за да станат свидетели на дългоочакваното събитие.

Кметът Панайот Рейзи и кметът на с. Равна гора Георги Станев направиха първа копка и ознаменуваха началото на строителството  като счупиха бутилка шампанско за късмет, безпроблемна работа и приключване на обектите в срок. Обектите, чието изграждане започна днес се реализират по два проекта, които община Созопол спечели преди една година.

Изграждането на обектите е по проект „Пречиствателна станция за отпадъчни води в с. Равна гора-община Созопол” на стойност 929 966 лева и „ Изграждане и реконструкция на водоснабдителната мрежа на с. Равна гора” на стойност 4 684 616 лева, за които община Созопол е сключила договори за отпускане на безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие” по мярка 321 „Основни услуги на населението и икономиката в селските райони” по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.,подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Основната цел на проекта за изграждане и оборудване на нова Пречиствателна станция за отпадни води (ПОСВ) е да се осигури пречистване на отпадъчните води в с. Равна гора в съответствие с националните и европейските стандарти за пречистване на отпадъчни води от населени места. Това ще доведе до дългосрочно разрешаване на проблемите, свързани с пречистването на отпадъчните води, подобряване на околната среда,чрез осигуряване на адекватно третиране на замърсените води и минимизиране на риска от възникване и разпространение на болести, причинявани от тях.

Като цяло изграждането на пречиствателната станция ще повиши качеството и стандарта на живот на жителите в с. Равна гора и ще намали различията с условията за живот в градска среда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега