Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев формира Съвет за стратегическо развитие на България

Радев формира Съвет за стратегическо развитие на България

Президентът отчете постигнатото за първите две години от мандата си.

„Формирам Съвет за стратегическо развитие на България, с участието на интелектуалци и висококвалифицирани специалисти. Той ще трябва да разработи и предложи алтернативи на институционалния блокаж, на икономическия и идеен застой, в който се намира страната“. Това заяви държавният глава Румен Радев днес на „Дондуков“ 2, където заедно с вицепрезидента Илияна Йотова дадоха пресконференция по повод втората годишнина от встъпването си в длъжност.

Според държавния глава съветът, чийто състав ще бъде обявен в идните дни, ще трябва да разработи и предложи алтернативи на институционалния блокаж, на икономическия и идеен застой, в който се намира страната.

Държавният глава изтъкна в речта си своите отрицателни нагласи към конкурса за изтребителя, които по думите му "са ни злепоставили като ненадежден партньор на международната сцена". Радев посочи, че това е и причината да не ни допускат до Шенген и Еврозоната - липсата на доверие, която произтичала от неприлагането на европейските ценности.

Държавният глава заяви още, че "успехите, които афишира властта, не променят живота на мнозинството българи към по-добро". "Не може да заглушим най-важните индикатори за качеството на живот и доверието в държавността - демографията и чуждестранните инвестиции", каза Румен Радев. По думите му, "България не успява да развие своя най-ценен капитал - хората". 

В своята реч вицепрезидентът Илияна Йотова на свой ред предложи сформирането на Български културен институт и национална платформа за връзка с българите в чужбина. „Имаме институционално съгласие и разбиране за важността и актуалността на тази идея, остава да я осъществим“, посочи вицепрезидентът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега