Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разкопаването на "Богориди" започна, ВиК ремонтът ще продължи до края на годината

Разкопаването на "Богориди" започна, ВиК ремонтът ще продължи до края на годината

ВиК ремонтът ще премине на три етапа.

Дългоочакваният мащабен ремонт на ул. "Богориди" вече стартира. През миналата седмица започна разкопаването, свързано с подмяната на водопровода, като се очаква тази част от реконструкцията да приключи до края на годината. След това Общината ще даде начало и на разкрасяването на централната бургаска улица.

ВиК ремонтът ще премине на три етапа. Това обясни за "PoligrafF" говорителят на "Водоснабдяване и канализация" - Димитър Гюров. В рамките на първия етап, екипите на фирмата изпълнител ще работят по отсечката от ул. "Цар Симеон" до бул. "Демокрация". След това ще се премине към района мужду ул. "Цар Симеон" и "Славянска". Най-трудоемък ще бъде третият етап, между "Славянска" и "Лермонтов", където са концентрирани някои от най-старите сгради в центъра на Бургас.

"Ще бъде подменена цялата водоснабдителна система и всички ВиК връзки, които в този район са много на брой и са стари. Всяка кооперация, всяка къща там има свой водопровод, което ни затруднява максимално", поясни Гюров. По думите му, фирмата изпълнител е дала уверение, че при подходящи метеорологични условия, благоприятни температури и малко валежи, ремонтът трябва да приключи до края на декември месец.

В този период, абонатите в района ще бъдат засегнати от периодични спирания на водоснабдяването. Те обаче ще бъдат само през деня, за определен отрязък от времето, така че клиентите на дружеството да изпитат възможно най-малко неудобство, коментира още говорителят на ВиК Бургас. "Идеята е прекъсванията да засягат минимален периметър, само в района, където се работи на съответния ден", допълни той.

Ако ремонтът на водопровода приключи навреме, още в началото на следващата година ни очаква и символичната първа копка на втората част от реконструкцията на централната пешеходна улица на Бургас. Припомняме Ви, че последната версия на проекта включва атрактивни пластики, карти на стария Бургас по настилките, мъглообразуватели за разхлаждане през лятото и повече зеленина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега