Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разследван за телефонна измама остава в ареста

Разследван за телефонна измама остава в ареста

Окръжен съд Бургас потвърди наложена мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Димитър Атанасов. Той е разследван по досъдебно производство за телефонна измама. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 24.04.2015г. за времето от 15.00 часа до 16.00 часа в гр. Бургас, в съучастие с други две лица, като съизвършител, с цел да набави за себе си и съучастниците си имотна облага - да се сдобият с парични средства, възбудил и поддържал заблуждение у 80-годишен мъж от гр. Бургас, че внукът му е в интензивно отделение на ОРБ-Бургас с установена диагноза - свински грип и следва да му се постави ваксина на стойност 12 000.00 лева, част от които следва да заплатят близките му.

Окръженсъд Бургас потвърди наложена мярка за неотклонение задържане под стража спрямо ДимитърАтанасов. Той е разследван по досъдебно производство за телефонна измама. Срещунего е повдигнато обвинение за това, че на 24.04.2015г. за времето от 15.00часа до 16.00 часа в гр. Бургас, в съучастие с други две лица, катосъизвършител, с цел да набави за себе си и съучастниците си имотна облага - дасе сдобият с парични средства, възбудил и поддържал заблуждение у 80-годишенмъж от гр. Бургас, че внукът му е в интензивно отделение на ОРБ-Бургас сустановена диагноза - свински грип и следва да му се постави ваксина настойност 12 000.00 лева, част от които следва да заплатят близките му.

Сизвършеното деяние е причинена имотна вреда на възрастния човек в размер на 3900.00 лв.На28.08.2015 г. Районен съд Бургас е взел по отношение на него първоначална мярказа неотклонение задържане под стража. Атанасов обжалва това определение на съдас искане да бъде изменена постановената му мярка за процесуална принуда впо-лека. Предвъззивния съд Атанасов заяви, че не е извършил престъплението, за което му еповдигнато обвинение, но знаел кой го е извършил и че този човек сега сеукрива. Същият му бил отправил предложение да участва в измамата, но Атанасовотказал.

Този мъж действал чрез „муле“ от град Бургас, което му носело парите.Обвиняемият помоли съда да измени мярката му в домашен арест, за да бъде съссемейството си, а в случай на призоваване ще съдейства на полицията.Защитниците на Атанасов пледираха,че дадените показания от техния подзащитен се тълкуват повратно. Обвиняемият еразкрил механизма на подобен род измами, т.к. същият е осъждан за таковадеяние, но това не доказва, че е участвал в извършеното престъпление. Той е билпоканен да участва в извършването на измамата, но не е приел като съзнавайки,че не е направил нищо нередно той е останал в дома на негови близки и есъдействал на разследващите органи.

Според адвокатите по делото нямадоказателства, които да го уличават в извършеното престъпление, единственоанонимен свидетел е посочил в своите показания, че е възможно Атанасов да иманякакво участие. Те помолиха съда да отмени определението на Бургаския районенсъд и да наложи спрямо Атанасов мярка за неотклонение – парична гаранция.Представителятна Окръжна прокуратура Бургас се противопостави на исканията, като се мотивира с тежестта наповдигнатото  обвинение, за което Атанасове привлечен да отговаря.

Държавното обвинение изрази опасения, че обвиняемиятможе да извърши престъпление, тъй като е многократно осъждан за други деяния,за които са му наложени наказания лишаване от свобода за повече от една година.Прокурорът посочи, че деянието, за което е привлечен да отговаря е извършенопри условията на опасан рецидив. Според него обвиняемият може да се укрие илида извърши престъпление, като напусне пределите на страната или да окаже натисквърху останалите свидетели, за да лъжесвидетелстват.Окръженсъд Бургас като взе предвид обжалваният съдебен акт, представените по делотодоказателства и доводите на страните, потвърди определената на Атанасов мярказа неотклонение задържане под стража.

Съдебният състав установи, че той епривлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление извършено в условията наопасен рецидив. За него е предвидено наказание лишаване от свобода от една до осем години. Съдът намери заправилно становището на първата инстанция, че събраните многобройнидоказателства водят до обосновано предположение, че обвиняемия е извършилпрестъплението, за което е разследван. Съдът прие, че съществува реалнаопасност той да извърши престъпление предвид обремененото му съдебно минало.

Предходните осъждания на Атанасов характеризират личността му като такава сутвърдени престъпни навици, предвид демонстрираната трайна склонност къмизвършване на престъпления, и обосновават извода, че личността му е с високастепен на обществена опасност. Определението,с което Бургаският окръжен съд потвърди наложената на Атанасов мярка занеотклонение задържане под стража, е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега