Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Расте броят на загиналите при силното земетресение в Турция

Расте броят на загиналите при силното земетресение в Турция

Броят на починалите в силното земетресение, което удари Източна Турция в петък вечерта, се увеличи до 31, предават световните агенции.

Броят на починалите в силното земетресение, което удари Източна Турция в петък вечерта, се увеличи до 31, предават световните агенции.

Припомняме, че трус с магнитуд 6.8 по скалата на Рихтер разтърси Източна Турция в петък вечерта. Епицентърът е бил с дълбочина 10 км, локализиран в района на провинция Елязъг, на 550 км източно от Анкара. Последвали са над 270 вторични труса, отчитат сеизмолозите.

Турското правителство за управление на бедствия и извънредни ситуации потвърди броят на загиналите, като по-голямата част от тях са починали в провинция Елязъг, а поне четирима са загубили живота си в съседната провинция Малатия. Броят на ранените също расте, и към момента те са 1,607 души.

Спасителните екипи не са спирали нито за миг да търсят живи хора изпод руините. Благодарение на екипите до момента живи са извадени 45 човека. Над 80 сгради са напълно разрушени от труса, а поне 645 са силно повредени в Елязъг и Малатия. Президентът Ердоган обеща, че турската Агенция за жилищно настаняване ще направи всичко необходимо и ще се погрижи никой да не остане без дом.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега