Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ремонтират детската градина в "Рудник" със средства по Проект "Красива България"

Ремонтират детската градина в "Рудник" със средства по Проект "Красива България"

ДГ "Калинка" е построена като сграда през 1990 година. В момента там се отглеждат и възпитават общо 140 деца, разпределени в 4 групи.

Общината да кандидатства за съфинансиране по програма "Красива България" за ремонта на ДГ "Калинка" в кв. "Рудник" - това предлага кметът Димитър Николов, който вече е входирал докладна записка по въпроса в Общински съвет. Крайният срок за кандидатстване по програмата на социалното министерство е 6-и февруари. Редовното заседание на Общински съвет пък ще се проведе на 31-ви януари.

ДГ "Калинка" е построена като сграда през 1990 година. В момента там се отглеждат и възпитават общо 140 деца, разпределени в 4 групи. Част от тях са от кв. Рудник, с. Брястовец и с. Драганово, като от селата Брястовец и Драганово, където няма детски заведения. Учителският и обслужващият персонал наброява 23 души.

За момента състоянието й е добро от конструктивна гледна точка. Степента на енергийна ефективност обаче е много ниска - дограмите са стари и амортизирани, а самата сграда има лоша изолация. За да се подобри състоянието й, Общината предлага да се извърши ремонт.

Проектното предложение предвижда поставяне на нова фасадна топлоизолация; подмяна на стара дървена дограма с нова PVC дограма; изолиране на покривни плочи; преминаване към друг вид основно гориво; използване на възобновяем енергиен източник за производство на битова гореща вода; подмяна на съществуващите осветителни тела с луминесцентни енергоефективни такива, при запазване на проектната осветеност.

Планираният бюджет, необходим за тези дейности, е в размер до 225 000 лева. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ, която може да бъде отпусната е в размер до 100 000 лева. Това означава, че Общината ще трябва да съфинансира с до 125 000 лева, които са осигурени, но изискват разрешение от Общински съвет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега