Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители броят 1000-1500 лева за балните тоалети на абитуриентите тази година

Родители броят 1000-1500 лева за балните тоалети на абитуриентите тази година

За поредна година, в навечерието на празничния ден, в социалните мрежи и медийното пространство тече бурна дискусия - колко струва един абитуриентски бал и колко ще похарчат родителите за порасналите си деца?

Малко повече от седмица ни дели от една от най-бляскавите вечери в годината - абитуриентските балове. За повечето от младежите, които тази година се прощават с училището си, подготовката е започнала отдавна, наред с ученето за матурите и кандидат-студентските изпити.

За поредна година, в навечерието на празничния ден, в социалните мрежи и медийното пространство тече бурна дискусия - колко струва един абитуриентски бал и колко ще похарчат родителите за порасналите си деца?

Според проучване, подготвено от екипа на bTV, балната вечер тази година ще излезе около 700-1500 лева за родителите на момичетата и 550-900 лева за семействата на момчетата, като в тези сметки влизат единствено тоалетите и аксесоарите, които ще красят снимките за спомен от балната вечер.

Най-голямото перо в списъка за момичетата е балната рокля. Разбира се, и тук са възможни по-евтини варианти, но се оказва, че средната цена е между 280 и 700 лева. В сметките влизат и обувки, чанта, бижута, професионален грим и прическа. По-тънко ще излезе балната вечер за семействата на момчетата. За тях ще бъдат необходими костюм и риза, които струват между 350 и 500 лева в средния клас, както и обувки, вратовръзка/папийонка, колан, бижута.

Допълнително семейният бюджет вече е олекнал и от куверта за балната вечер, почерпката за близки и приятели в навечерието на бала, а тепърва родителите ще трябва да отделят и джобни, средства за транспорт, подарък. Това означава минимум 2 000 лева, а в много от случаите и повече.

За щастие, тенденцията през последните години е за по-скромни тържества и по-умерени разходи. Въпреки това, изпращането на абитуриент си остава сериозен разход за семейството на зрелостника.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега