Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Роднини на загиналите в Созопол поискаха 600 000 лв. обезщетение от Харакирито

Роднини на загиналите в Созопол поискаха 600 000 лв. обезщетение от Харакирито

Окръжен съд – Бургас даде днес ход на наказателно дело за палеж на къща в гр. Созопол, при която загинаха трима души. Подсъдимият Павел Господинов се яви в съдебната зала, воден от съдебната охрана.

Окръжен съд –Бургас даде днес ход на наказателно дело за палеж на къща в гр. Созопол, прикоято загинаха трима души. Подсъдимият Павел Господинов - Харакирито се яви в съдебнатазала, воден от съдебната охрана.           

Срещунего е повдигнато обвинение за това, че на 15.11.2012 г., в гр. Созопол, областБургас, на ул. "Тюлен", запалил сграда със значителна стойност -триетажна къща, собственост на "Дарик Имоти България" АД - София, настойност 1 715 000 лв., като запаленото имущество има историческа, научна ихудожествена стойност, пожарът е представлявал опасност за живота на други лицаи е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти, и от него са последвализначителни вреди на обща стойност 236 027 лева, както и е последвала смъртта натри лица, като деецът не е искал и не е допускал това.           

Окръженсъд Бургас конституира като частни обвинители двамата наследници напострадалите – синове на загиналата по-млада жена и внуци на нейните родители,също починали при пожара. Съдът прие за съвместно разглеждане предявените отвсеки от тях граждански искове за по 300 000 лв. обезщетение за причинените имнеимуществени вреди – болка и страдания от смъртта на роднините. Общатагражданска претенция е за 600 000 лв.            

Окръженсъд Бургас допусна до разпит нов свидетел, поискан от пълномощника на частнитеобвинители и граждански ищци. Съдътдокладва получената от собственика на изгорелия имот молба, че не желае да секонституира като граждански ищец и няма да предяви граждански иск къмподсъдимия, тъй като е получил обезщетение от застрахователна компания.           

Съдътизслуша явилите се в съдебното заседание 11 свидетели. Делото ще продължи на 10март с разпит на свидетели и вещи лица.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега